Društvo

Danas povremeno kiša i pljuskovi: Najviša dnevna temperatura do 29 stepeni Celzijusa

Komentari

Autor: Euronews Srbija

05/06/2024

-

07:20

Euronews TV

veličina teksta

Aa Aa

Danas bez oluja na vidiku, ali će vreme i dalje biti nestabilno. Biće nešto više oblaka, povremeno uz kišu i pljuskove, a temperatura je u porastu, i danas će biti do 29 stepeni Celzijusa. Crveni i naradžasti meteoalarmi su isključeni, kaže meteorolog Euronews Srbija, Milena Ćirković.

"Danas je na snazi najniži, žuti koji upozorava na grmljavinu, koja se u narednim satima može javiti sa ili bez kiše. Vreme se, juče, na kratko stabilizovalo, ali sa severa, na visini, stiže novi talas vlažnog i nešto svežijeg vazduha. Upravo će ta vlaga biti okidač za oblake i kišu", navela je ona.

Kako dodaje, u danu pred nama pretežno oblačno. Oblaka će uglavnom biti u srednjem sloju, na visini od četiri do osam kilometar, i iz tih oblaka povremeno će padati kiša i pljuskovi.

Tanjug/Sava Radovanović

 

"Najviše kiše očekuje se poslepodne na potezu od Valjeva do Leskovca, naročito oko Trstenika, Vrnjačke Banje i Goča. Ovako vreme pratiće umeren, povremeno i pojačan vetar, koji će duvati sa severa i severozapada", navale je Ćirković.

Tokom dana biće umereno toplo i sparno. Najviša dnevna temperatura kretaće se od 26 do 29 stepeni.

Vreme narednih dana

"U nastavku nedelje stabilnije, bez kiše i pljuskova. Temperatura će biti u porastu, već za dane vikenda vrednosti će biti iznad 30 podeljka. Sudeći po trenutnim prognozama, od četvrtka Srbija će biti u toplotnom talasu, ali će on trajati veoma kratko", rekla je.

Kako je zaključila Ćirković, već u utorak očekujemo zahlađenje.

Komentari (0)

Srbija