Društvo

Danas promenljivo vreme, u delovima Srbije nigde bez kišobrana

Komentari

Autor: Euronews Srbija

04/06/2024

-

07:22

Euronews TV

veličina teksta

Aa Aa

Nakon jučerašnjih oluja, od danas mirnije, ali i svežije. Temperatura u najtoplijem delu dana oko 26 stepeni, rekla je meteorološkinja Euronews Srbija Milena Ćirković.

Ona se osvrnula na jučerašnji dan rekvši da je ga je obeležila jaka grmljavinska oluja koja je donela oko 15 litara kiše na jednom metru kvadratnom. Dodaje da je zabeleženo više od 500 munja, dok je vetar duvao brzinom od oko 60 kilometara na čas. Što se današnjeg dana tiče, dodaje, situacija znatno mirnija.

"Hladan front koji je destabilizovao atmosferu, velikim svojim delom napustio je Srbiju tako da se u narednih 24 do 72 sati očekuje potpuna stabilizija. Kiša će povremeno padati i u narednim satima. Na jugu i istoku naše zemlje padaće slaba do umerena kiša", rekla je Ćirković i dodala da se i vetar, u odnosu na jučerašnji dan, znatno smirio.

Tanjug/Sava Radovanović

 

"U narednim satima vetar će duvati sa zapada i jugozapada umerenim do pojačanim intezitetom. Temperatura za koji stepen niža nego juče. Na severu će i danas biti svežije nego juče. Maksimalna dnevna biće u intervalu od 24 do 28 stepeni Celzijusa", rekla je Ćirković.

U nastavku nedelje bez kiše i bez bojazni za nastanak oluja.Čeka nas sve sunčanije i toplije vreme. Temperatura će tokom dana prelaziti 30 podeljak, a tokom jutra kolebaće se oko 16-17 stepeni.

Ovakvo stabilno vreme očekujemo da će se zadržati sve do sredine meseca, nakon čega postoji signal za zahlađenje.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija