Društvo

Danas nešto više oblaka, ponegde kiša, ali i visok nivo UV zračenja: Kakvo nas vreme očekuje u narednim danima?

Komentari

Autor: Euronews Srbija

29/05/2024

-

07:11

Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Biće danas više oblaka nego juče, ali nam oni neće pružiti hlad. U velikoj meri oblaci će propuštati sunčeve zrake, zato će UV indeks danas imati visoku vrednost, između pet i sedam. Vrednosti iznad šest smatraju se štetnim za kožu i dermatolozi savetuju da se koža pokriva svetlijom odećom i da se nanose zaštitne kreme, kaže meteorološkinja Euronews Srbija Milena Ćirković.

Temperatura će biti gotovo nepromenjena u odnosu na juče, pa će tako najviša biti oko 26 stepeni celzijusa. Kako dodaje, vremenske prilike danas će biti pod uticajem jednog ciklona i jednog anticiklona. 

"U prizemlju će biti anticiklon koji će nam obezbediti dosta sunčanih sati danas. Međutim, iznad Crnog mora na visini se pozicionirao jedan ciklon i on že biti zaslužan za oblake i kišu", rekla je Ćirković.

Euronews/Ljiljana Gradinac

 

Prve kišne kapi očekuju se na jugoistoku Srbije, u Pirotu, Dimitrovgradu, Surdulici i Vranju. Kasnije tokom dana i uveče, lokalnih pljuskova biće širom Srbije sa tendencijom iznad Kosova i Metohije i severoistočnog dela naše zemlje, navela je ona.

U Beogradu danas se ne očekuju pljuskovi. Vetar će, dodala je, danas duvati sa severozapada i severa i to slabim do umerenim intezitetom. 

"Vetar, oblaci i sunce danas će uticati na temperaturu. Maksimalna dnevna biće u intervalu od 23 do 26 stepeni", istakla je Ćirković.

U nastavku nedelje, sve do vikenda ostaje nestabilno uz česte pljuskove i grmljavinu u poslepodnevnim i večernjim satima. Temperatura i dalje visoka, ali bez ekstremnih vrućina i toplotnog talasa. U najtoplijem delu dana biće između 24 i 30 stepeni Celzijusa, zakljućial je Ćirković.

 

Komentari (0)

Srbija