Društvo

U Novom Sadu počelo obeležavanje Nedelje Crvenog krsta pod sloganom "Sačuvajmo humanost"

Komentari

Autor: Tanjug

08/05/2024

-

20:29

U Novom Sadu počelo obeležavanje Nedelje Crvenog krsta pod sloganom "Sačuvajmo humanost"
U Novom Sadu počelo obeležavanje Nedelje Crvenog krsta pod sloganom "Sačuvajmo humanost" - Copyright TANJUG/ KABINET GRADONAČELNIKA NOVOG SADA/ VLADIMIR ZUBAC

veličina teksta

Aa Aa

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić sastao se danas sa predstavnicima gradskog Crvenog krsta povodom Svetskog dana te organizacije i obeležavanja Nedelje Crvenog krsta čiji je ovogodišnji slogan "Sačuvajmo humanost".

Đurić je prilikom sastanka sa predsednikom Crvenog krsta u Novom Sadu Bratoljubom Brkljačom i sekretarom te organizacije Draganom Lazićem istakao da pojedinac, kroz jednostavna humana dela, može učiniti svet humanijim i boljim mestom za život, te da su zaposleni i volonteri Crvenog krsta stub humanosti u našem društvu kojem dugujemo veliku zahvalnost, saopštio je Kabinet gradonačelnika Novog Sada.

TANJUG/ KABINET GRADONAČELNIKA NOVOG SADA/ VLADIMIR ZUBAC

 

Dodao je da će Grad nastaviti da podržava rad Crvenog krsta.

"U ovoj godini, za programe te organizacije izdvajamo sredstva u vrednosti od 65 miliona dinara i nastavićemo da podržavamo njihove mnogobrojne projekte", rekao je gradonačelnik Đurić. 

Sekretar Crvenog krsta Novog Sada Dragan Lazić podsetio je da su njihovi volonteri prošle godine osvojili prvo mesto na Državnom takmičenju u pružanju prve pomoći, održanom prošle godine u Beogradu.

TANJUG/ KABINET GRADONAČELNIKA NOVOG SADA/ VLADIMIR ZUBAC

 

"Zahvaljujući njihovoj pobedi, Crveni krst Novog Sada je dobio priliku da bude ovogodišnji organizator Državnog takmičenja 13. i 14. septembra 2024. godine, najmasovnije manifestacije koju organizuje Crveni krst Srbije", rekao je Lazić, dodaje se u saopštenju.

Nedelja Crvneog krsta će biti obeležena brojnim aktivnostima, među kojima je i akcija "Paket za novorođenu bebu", koja će biti realizovana u saradnji sa Ginekološko-akušerskom klinikom.

Biće organizovana i izložba "Crveni krst Novog Sada kroz tri veka humanosti", kao i akcija dobrovoljnog davanja krvi, podela igračaka deci čiji su roditelji korisnici Narodne kuhinje, a biće obeležen i 11. maj - Nacionalni dan Dobrovoljnih davalaca krvi.


 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija