Društvo

Sjajan uspeh srpskih učenica na Evropskoj matematičkoj olimpijadi u Gruziji: Četiri takmičarke-četiri medalje

Komentari

Autor: Tanjug

16/04/2024

-

16:48

Sjajan uspeh srpskih učenica na Evropskoj matematičkoj olimpijadi u Gruziji: Četiri takmičarke-četiri medalje
Sjajan uspeh srpskih učenica na Evropskoj matematičkoj olimpijadi u Gruziji: Četiri takmičarke-četiri medalje - Copyright Društvo matematičara Srbije

veličina teksta

Aa Aa

Sve četiri učenice iz Srbije koje su predstavljale našu zemlju na 13. Evropskoj matematičkoj olimpijadi za devojke u Gruziji, osvojile su po medalju, saopštilo je danas Društvo matematičara Srbije.

Na takmičenju European Girls' Mathematical Olympiad - EGMO koje se održava od 11. do 17. aprila, učenica 8. razreda beogradske osnovne škole "Vuk Karadžić" Nina Šušić osvojila je srebrnu medalju.

Društvo matematičara Srbije

 

Po bronzanu medalju osvojile su Ana Ilić i Neda Živanović, učenice trećeg razreda gimnazije "Svetozar Marković" iz Niša, kao i Anja Tešević, učenica 1. razreda Matematičke gimnazije u Beogradu.

Ekipu Srbije vodili su: prof. dr Miloš Stojaković (Prirodno-matematički fakultet, Univerzitet u Novom Sadu) i Danica Zečević (Matematički fakultet, Univerzitet u Beogradu). 

Četvoročlana ekipa Srbije odabrana je na osnovu niza takmičenja u organizaciji Društva matematičara Srbije i Ministarstva prosvete, navodi se u saopštenju.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija