Aktuelno

Suđenje Miroslavu Aleksiću: Ročište završeno ekspresno, sledeće zakazano za kraj novembra

Komentari

Autor: Euronews Srbija

23/10/2024

-

11:35

Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

U Višem sudu u Beogradu danas je nastavljeno suđenje vlasniku škole glume Miroslavu Aleksiću, optuženom za silovanje i seksualno uznemiravanje nekoliko polaznica te škole. Ročište je održano, ali ekspresno i završeno, javlja reporter Euronews Srbija.

S obzirom na to da branilac nije hteo da postavlja pitanja svedocima koji su danas izašli pred sud, ročište je završeno posle svega desetak minuta. 

Naime, branilac je istakao da je njegov klijent Miroslav Aleksić u jako lošem zdravstvenom stanju i da bi bilo kakvo dalje prolongiranje samog postupka loše uticalo na njega, da želi da što pre izađe iz sudnice i da se vrati svojoj terapiji. 

Podsećamo, da je on takođe uložio primedbe na rezultate veštaka koji su istakli da je Aleksić sposoban da prati suđenje, međutim da treba ročišta zakazivati između dve hemioterapije, tj. dve hospitalizacije. 

Danas su svoja saznanja trebalo da predstave dve svedokinje, međutim ni branilac ni advokati oštećenih nisu postavljali pitanja.

Sledeće ročište zakazano je za 26. novembar, i još dva su zakazana u decembru mesecu, a plan je da na svakom od njih bude ispitano po šest svedoka. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija