Aktuelno

Ukinut pritvor Tomislavu Pantiću, osumnjičenom za navodni ratni zločin na Kosovu i Metohiji

Komentari

Autor: Tanjug

11/10/2024

-

13:45

Ukinut pritvor Tomislavu Pantiću, osumnjičenom za navodni ratni zločin na Kosovu i Metohiji
Ukinut pritvor Tomislavu Pantiću, osumnjičenom za navodni ratni zločin na Kosovu i Metohiji - Copyright Euronews/Anđelka Ćup

veličina teksta

Aa Aa

Tomislav Pantić, koji je uhapšen zbog sumnje da je navodno počinio krivično delo "ratni zločin protiv civilnog stanovništva" u opštini Istok na Kosovu, pušten je iz pritvora, preneo je danas RTS.

Advokat Vasilije Arsić rekao je za RTS da je uzeo rešenje od sudije za prethodni postupak da je Pantiću ukinuta mera zatvorskog pritvora i da je uvažen zahtev odbrane da se Pantić brani sa slobode uz jemstvo od 20.000 evra.

"Iako je tužilac podneo zahtev za produženje pritvora još dva meseca, sudija je sagledao argumente odbrane i ukinuo meru zatvorskog pritvora sa jemstvom da se Pantić javlja na poziv suda i tužilaštva, ali sa slobode", rekao je Arsić.

Osamdesetpetogodišnji Tomislav Pantić sumnjiči se da je tokom sukoba na Kosovu i Metohiji 1999. godine učestvovao u krađi 270 grla žive stoke u selu Crnce kod Istoka.

Uhapšen je 12. septembra kada je došao da obiđe svoje imanje i proveri dokle se stiglo sa sudskim sporom koji vodi za povratak imovine.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija