Aktuelno

Narodni poslanik vozio 127,7 km/h: Policija na putu Topola-Kragujevac zaustavila BMW, vozač (46) se pozvao na imunitet

Komentari

Autor: Euronews Srbija

04/10/2024

-

17:20

Narodni poslanik vozio 127,7 km/h: Policija na putu Topola-Kragujevac zaustavila BMW, vozač (46) se pozvao na imunitet
Narodni poslanik vozio 127,7 km/h: Policija na putu Topola-Kragujevac zaustavila BMW, vozač (46) se pozvao na imunitet - Copyright Fonet/Aleksandar Barda

veličina teksta

Aa Aa

Pripadnici saobraćajne policije Policijske uprave u Kragujevcu juče su na državnom putu Topola – Kragujevac zaustavili četrdesetšestogodišnjeg N. M, inače poslanika Narodne skupštine, nakon što je upravljajući vozilom "BMV" izvršio četiri gruba prekršaja iz Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima Srbije, navodi se u saopštenju MUP-a.

Kako iz policije dodaju, on se kretao brzinom od 127,7 kilometara na čas na delu puta gde je brzinaograničena na 50 kilometara na čas, i uz to je dva puta izvršio preticanje putničkihvozila preko neisprekidane uzdužne linije.

"Policija je zaustavila vozača ovog automobila nakon što je izvršio preticanjekolone vozila preko isprekidane uzdužne linije. Nakon što ga je policija zaustavila, on se pozvao na poslanički imunitet.Uprava saobraćajne policije MUP-a ukazuje da ovakvo grubo kršenje propisa izoblasti bezbednosti saobraćaja izaziva ozbiljnu zabrinutost, s obzirom načinjenicu da je od početka godine smrtno stradalo 387 osoba, od čega je osmoro deceza samo mesec i po dana", navodi se u saopštenju policije.

Ministarstvo unutrašnjih poslova skreće pažnju da je od početka godine povećanbroj saobraćajnih nezgoda sa poginulim i povređenim licima. 

Takođe, iz policije naglašavaju da će pripadnici saobraćajne policije, kao i do sada dosledno sprovoditi mereprema učesnicima u saobraćaju koji kršenjem propisa direktno ugrožavaju svoju ibezbednost drugih učesnika u saobraćaju.

Komentari (0)

Srbija