Aktuelno

Uhapšen treći pripadnik grupe koja je držala veliku količinu oružja u garaži na Novom Beogradu

Komentari

Autor: Euronews Srbija

03/10/2024

-

17:15

Uhapšen treći pripadnik grupe koja je držala veliku količinu oružja u garaži na Novom Beogradu
Uhapšen treći pripadnik grupe koja je držala veliku količinu oružja u garaži na Novom Beogradu - Copyright Euronews/Jovana Stanković

veličina teksta

Aa Aa

Treći osumnjičeni član kriminalne grupe koja je, kako se sumnja, neovlašćeno držala veliku količinu vatrenog oružja, municije, minsko-eksplozivnih sredstava, kao i različite vrste narkotika danas je lišen slobode, potvrđeno je za Euronews Srbija iz Višeg javnog tužilaštva.

Kako saznajemo, po nalgou VJT u Beogradu i u saradnji sa MUP i BIA uhapšen je V.K (19) i njemu je određeno zadržavanje do 48 sati u okviru kojeg bi trebalo da bude saslušan.

Podsetimo, u okviru ove akcije prošle nedelje uhapšeno je dvoje osumnjičenih N.D. (24) i A.B. (20) , zbog sumnje da su kao pripadnici grupe neovlašćeno držali veću količinu vatrenog oružja, municije i minsko-eksplozivna sredstva, kao i jer su neovlašćeno radi prodaje držali opojnu drogu kokain i kanabis. 

Euronews/Bojana Petrušijević

 

Oni su saslušani 1. oktobra u tužilaštvu nakon čega su izneli svoju odbranu. Osumnjičenima se na teret stavljaju krivična dela Udruživanje radi vršenja krivičnih dela, Nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija u saizvršilaštvu i Neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga u saizvršilaštvu.

Tužilaštvo je ranije saopštilo da postoje osnovi sumnje da su osumnjičeni kao pripadnici grupe koja za cilj ima vršenje krivičnih dela, od neutvrđenog dana do 26. septembra u iznajmljenoj garaži stambene zgrade na teritoriji opštine Novi Beograd držali veću količinu vatrenog oružja, delove vatrenog oružja, municiju, minsko-ekplozivna sredstva i sredstva velike razorne moći čije držanje nije dozvoljeno građanima.

Komentari (0)

Srbija