Aktuelno

Detalji saobraćajne nesreće na putu Novi Sad-Inđija: Poginula jedna osoba, više od 30 povređenih

Komentari

Autor: Euronews Srbija/N. Kovačev

02/10/2024

-

09:50

Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Jedna osoba je poginula, a više od 30 je povređeno u saobraćajnoj nesreći koja se rano jutros dogodila na putu Novi Sad-Inđija.

Kako je za Euronews Srbija rekao direktor Doma zdravlja Inđija, Dragan Đorđević, povređeno je ukupno 36 osoba. Povređeni su odvezeni u Klinički centar Vojvodina, Urgentni centar u Beogradu (UC UKCS) i Opštu bolnicu u Sremskoj Mitrovici. 

"Zbrinuto 27 povređenih, od kojih četvoro ima teške telesne povrede. Prevezeni su u bolnice u Sremskoj Mitrovici, Novom Sadu i Beogradu. Desetoro je prevezeno u Klinički centar Vojvodine, sedmoro u Opštu bolnicu u Sremskoj Mitrovici i dvoje za Beograd", rekao je za Euronews Srbija Đorđević.

On navodi i da su povređene putnike u lokalne ambulante prevozili i ljudi koji su se zatekli na putu, tako da će konačan broj znati kada prikupe sve podatke.

Sedam osoba je dovezeno u Opštu bolnicu u Sremskoj Mitrovici, rečeno je za Euronews Srbija u toj bolnici. Kako su dodali, dovezeno je šest žena i jedan muškarac.

"U toku su osnovne dijagnostičke procedure  i pregledi lekara specijalista. Niko od njih nije životno ugrožen i njihovo stanje zahteva hospitalizaciju u mitrovačkoj bolnici", navode za Euronews Srbija u toj bonici. 

U mitrovačku Opštu bolnicu tokom prepodneva dovezeno je ukupno 11 povređenih, različitih životnih dobi, od 30 do 80 godina – četiri muškarca i sedam žena.

Sve neophodne dijagnostičke procedure i pregledi lekara specijalista urađeni su po hitnom postupku i na sreću, niko nije bio životno ugrožen niti je bila potrebna hospitalizacija u mitrovačkoj bolnici. Povređeni su pušteni na kućni oporavak uz savete lekara.

Podsetimo, jutros oko 7.30 na starom putu između Novog Sada i Inđije došlo je do saobraćajne nesreće u kojoj su učestvovali putničko vozilo i autobus na redovnoj gradskoj kružnoj liniji.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija