Aktuelno

Đurić razgovarao sa vršiocem dužnosti generalnog sekretara OEBS-a Ketrin Firon

Komentari

Autor: Tanjug

25/09/2024

-

19:34

Đurić razgovarao sa vršiocem dužnosti generalnog sekretara OEBS-a Ketrin Firon
Đurić razgovarao sa vršiocem dužnosti generalnog sekretara OEBS-a Ketrin Firon - Copyright TANJUG/MSP

veličina teksta

Aa Aa

Ministar spoljnih poslova Srbije Marko Đurić razgovarao je danas u Njujorku sa vršiocem dužnosti generalnog sekretara OEBS-a Ketrin Firon kojoj je preneo da OEBS smatra najznačajnijom bezbednosnom platformom za dijalog, istakavši da je neophodno što pre postići konsenzus o pitanjima od značaja za neometano funkcionisanje te organizacije.

Đurić je istakao značaj Misije OEBS-a u Srbiji, naročito njene podrške sveobuhvatnom reformskom procesu, saopštilo je ministarstvo.

Dodao je da je, kroz tekući dijalog i saradnju sa Kancelarijom OEBS-a za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR), Srbija pokazala spremnost da radi na unapređenju izbornog sistema, kao i unapređenju zakonodavnog okvira i celokupnog izbornog okruženja.

Đurić je posebno govorio o značaju Misije OEBS-a u AP Kosovo i Metohija, u kontekstu problema sa kojima se srpski narod tamo suočava. 

Ukazao je da bezbednosna situacija u AP Kosovo i Metohija predstavlja razlog za duboku zabrinutost, podvukavši da jedino snažno međunarodno prisustvo, koje poštuje međunarodna pravna dokumenta, može garantovati bezbednost svih građana u južnoj srpskoj pokrajini.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija