Aktuelno

Produžen pritvor osumničenima za ubistvo Danke Ilić

Komentari

Autor: Tanjug

25/09/2024

-

15:55

Produžen pritvor osumničenima za ubistvo Danke Ilić
Produžen pritvor osumničenima za ubistvo Danke Ilić - Copyright Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Viši sud u Zaječaru produžio je za još 30 dana pritvor D. D. i S. J., osumnjičenima za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić, potvrđeno je za Tanjug u tom sudu.

Više javno tužilaštvo u Zaječaru je 24. septembra protiv njih podiglo optužnicom, kojom je obuhvaćen i otac prvooptuženog R. D.. Optužnica je predata sudu na potvrđivanje.

S.J. i D. D. se optužnicom terete za krivično delo teško ubistvo u saizvršilaštvu, dok je R. D. optužen za krivična dela pomoć učiniocu nakon izvršenog krivičnog dela i neprijavljivanje krivičnog dela i učinioca. 

Tužilaštvo je u optužnici predložilo da sud D. D. i S. J. osudi na kazne doživotnog zatvora. Sumnja se da su D. D. i S. J. 26. marta u Banjskom polju kod Bora najpre automobilom JKP "Vodovod", gde su bili zaposleni, udarili dvogodišnju devojčicu i zatim je stavili u vozilo. 

Oni su, kako se sumnja, njeno telo bacili na deponiju, odakle su ga kasnije premestili. Telo devojčice još nije pronađeno. R. D. se sumnjiči da je sinu pomogao da premesti telo devojčice. Rođeni brat D. D., D. D. preminuo je 7. aprila u prostorijama Policijske uprave u Boru tokom zadržavanja.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija