Aktuelno

Ministarka Popović: Podrška Vučiću u zaštiti srpskog naroda na KiM, posebno u oblasti pravosuđa

Komentari

Autor: Tanjug

14/09/2024

-

18:37

Ministarka Popović: Podrška Vučiću u zaštiti srpskog naroda na KiM, posebno u oblasti pravosuđa
Ministarka Popović: Podrška Vučiću u zaštiti srpskog naroda na KiM, posebno u oblasti pravosuđa - Copyright Tanjug/Ministarstvo pravde/Vladimir Vinš

veličina teksta

Aa Aa

Ministarka pravde u Vladi Srbije Maja Popović poručila je danas da, u teškim i izazovnim vremenima kada je opstanak Srba na Kosovu i Metohiji gotovo nemoguć, pruža bezrezervnu podršku predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da zaštiti srpski narod na KiM. 

Mere koje će država sprovoditi su više nego neophodne kako bi Srbi osećali sigurnost i kako bi se stalo na put teroru koji sprovodi Aljbin Kurti. 

"Posebno pozdravljam odluku o uspostavljanju Posebnog javnog tužilaštva koje će krivično goniti sva lica koja su na teritoriji KiM kršila osnovna ljudska prava i slobode zajemcene Ustavom Srbije i medjunarodnim dokumentima", istakla je ona, saopštilo je ministarstvo.

Prema njenim rečima, neophodno je da postoji institucionalna zaštita na KiM, a posebno imajući u vidu da mnoga krivična dela izvrsena protiv Srba nikada nisu procesuirana i da su Srbi izloženi svakodnevnom teroru. 

"Našem narodu na KiM poručujem da veruju državi i predsedniku Vučiću, jer je više puta do sada pokazao da je zaštita Srba na prvom mestu. Istovremeno, politika koju vodi Srbija nije usmerena ni protiv koga, predsednik Vučić, ali i Vlada Srbije uvek su opredeljeni za mir u regionu", zaključila je Popovićeva.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija