Aktuelno

Okrivljeni-saradnik Lalić na suđenju Belivukovoj grupi pričao o ubistvima u Ritopeku

Komentari

Autor: Tanjug

13/09/2024

-

16:05

Okrivljeni-saradnik Lalić na suđenju Belivukovoj grupi pričao o ubistvima u Ritopeku
Okrivljeni-saradnik Lalić na suđenju Belivukovoj grupi pričao o ubistvima u Ritopeku - Copyright E-Stock/Nataša Rajaković

veličina teksta

Aa Aa

Srđan Lalić okrivljeni-saradnik u postupku protiv organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka, danas je u nastavku suđenja ispričao detalje ubistva Milana Ljepoje i Zdravka Radojevića.

Ljepoju su pripadnici grupe, prema Lalićevim rečima, namamili u kuću u Ritopek pričom da mu "škaljarski klan" poklanja blindirano vozilo.

Lalić je precizirao da je Ljepoja bio krupniji zbog čega su ga pripadnici grupe teže savladali, kao i da ga je dok je ležao na podu Belivuk udario dva tri puta nogom u vilicu.

Ljepoju nisu mučili tokom ispitivanja, jer je on, kako tvrdi Lalić, bio trezven i znao je šta se dešava te je u njegovom telefonu pronađena slika Milana Vujotića, kuma Radoja Zvicera, vođe "kavačkog klana".

Njega su ubili žicom koju su mu omotali oko vrata i vukli sa različitih strana, ispričao je Lalić.

Zdravka Radojevića su pripadnici grupe namamili u kuću u Ritopeku, gde ga je života lišio Veljko Belivuk, a u porcesu uklanjanja njegovog tela učestvovali su Miloš Budimir i Bojan Hrvatin, ispričao je Lalić.

Od Radojevića su pripadnici grupe, kako je naveo Lalić, uzeli nekoliko automobila, dva "mercedesa", "škoda", "rendž rover" i "bmv", koje su kasnije prodali.

Lalić je dodao da je Radojević bio kum optuženog Miloša Budimira.

Okrivljeni-saradnik je pričao i o otmici i zlostavljanju I.S. na Partizanovom stadionu, navodeći da ga je i on tukao štapom.

Lalić je detaljno objasnio i kako su pripadnici grupe trgovali drogom i nabavljali oružje.

Sudija je odredila pauzu od 30 minuta nakon koje će Lalića postavljati pitanja.

Odbijeni predlozi za ukidanje pritvora pripadnicima Belivukove grupe

Veće Specijalnog suda u Beogradu odbilo je predloge advokata da šestorici optuženih pripadnika grupe Veljka Belivuka ukine pritvor.

Takođe sudija je obrazložila da trenutno nisu ispunjeni uslovi da se Belivuku omogući korišćene računara u pritvoru.

Advokati nekoliko pripadnika organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka tražili su danas od suda da im ukine pritvor.

Optuženi Aleksandar Vučeljić predložio je sudiji da mu ukine pritvor, ili zameni kućnim pritvorom, i kao jemstvo predložio dve trećine stana u kom mu žive majka i brat. Advokat Milovana Tadića je takođe predložio ukidanje pritvora za svog branjenika i takođe ponudio jemstvo.

Branioci Dragana Mitrovića, Vladimira Greka, Senada Rešovića, Alekse Šejića su takođe predložio sudiji da im ukine pritvor.

Advokat Vlada Geogrijeva predložila je da mu sud ukine meru zabrane napuštanja Srbije, što je predložila i branilac Mijata Simeunovića.

Takođe advokat Borisa Karapandžića je predložila da mu vrati putne isprave s obzirom da prema njemu nijue određena nijedna mera.

Tužilaštvo se protivilo svim predlozima, dok je sudija odredila pauzu od 20 minuta radi donošenja odluke.

 

Komentari (0)

Srbija