Aktuelno

Optužnica protiv zatvorenika osumnjičenih za ubistvo penzionera u Padinskoj skeli: Od povreda nije moga da hoda i govori

Komentari

Autor: FoNet

09/09/2024

-

17:54

Optužnica protiv zatvorenika osumnjičenih za ubistvo penzionera u Padinskoj skeli: Od povreda nije moga da hoda i govori
Optužnica protiv zatvorenika osumnjičenih za ubistvo penzionera u Padinskoj skeli: Od povreda nije moga da hoda i govori - Copyright Uprava za izvršenje krivičnih sankcija

veličina teksta

Aa Aa

Više javno tužilaštvo u Beogradu optužilo je danas trojicu okrivljenih da su u zatvoru u Padinskoj skeli od polovine januara do 4. februara ove godine fizički i seksualno zlostavljali penzionera S.B, koji je od posledica nanesenih povreda preminuo.

Optužnicom, koja je predata Višem sudu u Beogradu na odluku o potvrđivanju, okrivljenima Srećku S. (21), Saši S. (21) i Daliboru P. (23) se na teret stavlja krivično delo Teško ubistvo u saizvršilaštvu, navodi se u saopštenju Tužilaštva, koje je predložilo sudu da okrivljenima produži pritvor da ne bi ponovili krivično delo.

Tužilaštvo navodi da postoji opravdana sumnja da su oni svakodnevno psihički, fizički i seksualno zlostavljali ubijenog S.B, pošto mu je nestalo novca kojim im je u zatvorskoj kantini kupovao hranu, kafu i cigarete.

Od povreda nije mogao da hoda i govori

Usled povreda koje je zadobio, S.B. nije mogao da hoda, ni da govori, zbog čega je bio na lekarskim pregledima 1. i 3. februara, ali tada, kako se sumnja, iz straha nije prijavio zlostavljanje i nanošenje povreda.

Narednog dana zdravsteno stanje mu se znatno pogoršalo, pa je premešten u sobu broj 12, u kojoj je usled zadobijenih povreda, gubitka veće količine krvi i poremećaja disanja i cirkulacije zbog obostranih preloma rebara i grudne kosti i nastupelih komplikacija, preminuo.

U saopštenju se podseća da je Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu 22. jula Višem sudu u Beogradu podnelo optužni predlog protiv petoro zaposlenih u Kazneno-popravnom zavodu Padinska Skela, zbog sumnje da su izvršili krivično delo Nesavestan rad u službi, u vezi sa smrću S.B.

Optuženi su lekarka Vesna S. i pripadnici Službe za obezbeđenje – vođa smene Slađan K. zaposlen na mestu mlađeg nadzornika, i trojica komandira Dušan K, Stefan P. i Zoran K. 

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija