Aktuelno

Na više lokacija u Beogradu zaplenjeno preko četiri kilograma droge: Među uhapšenima i ruski državljanin

Komentari

Autor: Euronews Srbija

30/08/2024

-

16:53

Na više lokacija u Beogradu zaplenjeno preko četiri kilograma droge: Među uhapšenima i ruski državljanin
Tanjug/Dragan Kujundžić - Copyright Tanjug/Dragan Kujundžić

veličina teksta

Aa Aa

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu, u tri odvojene akcije, zaplenili su više od četiri  kilograma različite droge i uhapsili osam osoba koje se sumnjiče za krivična dela u vezi sa drogom, naovdi se u saopštenju MUP-a.  

U policijskoj akciji u Leštanima, uhapšeni su L. Ž. (1994) i G. L. (1981) zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Pretresanjem automobila i stanova koje su osumnjičeni koristili pronađeno je oko 1,72 kilograma marihuane i manja količina heroina, kao i tri elektronske vagice za precizno merenje opojne droge.

U istoj akciji uhapšen je i ruski državljanin V. S. (1994), koji se sumnjiči za krivično delo neovlašćeno držanje opojnih droga.  

Policija je u Mirijevu, prilikom hapšenja i pretresanja N. J. (1997) i D. D. (1999) osumnjičenih za krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, kao i stana koji su koristili, pronašla oko jedan i po kilogram marihuane i oko 100 grama amfetamina, kao i elektronsku vagicu za precizno merenje. 

U trećoj akciji, uhapšeni su M. Ž. (1980) i N. A. (1986) zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, dok je za jednom osobom koja se sumnjiči da je organizovala prodaju droge, raspisana potraga.

Prilikom pretresa dvorišta kuće i automobila koje su, kako se sumnja, osumnjičeni koristili pronađeno je oko pola kilograma marihuane i oko 300 grama kokaina, kao i elektronska vagica za precizno merenje.

Takođe, pronađena je i veća količina domaćeg i stranog novca, a u ovoj akciji uhapšen je i J. P. (1985) koji se sumnjiči za krivično delo neovlašćeno držanje opojnih droga.   

Uhapšenima je određeno zadržavanje do 48 časova i, uz krivične prijave, privedeni su nadležnom tužilaštvu.  

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija