Aktuelno

Računovođa oštetio štićenike doma za stare u Leskovcu za skoro osam miliona dinara

Komentari

Autor: FoNet

26/08/2024

-

21:34

Računovođa oštetio štićenike doma za stare u Leskovcu za skoro osam miliona dinara
Tanjug/AP/Matt Rourke - Copyright Tanjug/AP/Matt Rourke

veličina teksta

Aa Aa

Policija je uhapsila četrdesetpetogodišnjeg D. Đ. zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja, oštetivši štićenike doma za stare u Leskovcu za skoro osam miliona dinara, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Navodi se da se D. Đ. sumnjiči da je kao zaposleni u računovodstvu u ustanovi za starija lica od 2020. do kraja 2022. godine sa računa ustanove kod Uprave za trezor podizao novac za isplatu džeparca korisnicima, ali je komisiji za isplatu predavao manje novca od podignutog.

Sumnja se da je D. Đ. razliku zadržavao za sebe, kao i da je tokom 2022. godine umanjivao iznos za isplatu džeparaca na internim spiskovima u odnosu na predviđeni iznos.

Na taj način je, kako se sumnja, oštetio ustanovu za 6.783.851 dinar.

Navodi se da je D.Đ. osumnjičen i da je u ustanovi gde je radio preuzeo četiri telefona i osam SIM kartica, koje je podelio rodbini i prijateljima.

Rate i mesečne račune za ostvarenu komunikaciju je plaćala ustanova, čime je oštećena za više od 880.000 dinara.

Istovremeno se D. Đ. sumnjiči da je postupio suprotno odluci odgovornog lica ustanove u vezi sa limitiranom potrošnjom po SIM kartici od 1.500 dinara.

Korisnicima koji su prekoračili taj iznos D.Đ. nije odbijao od mesečne plate, pa je tako oštetio ustanovu za više od 220.000 dinara.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija