Aktuelno

Naše mesto susreta: Evropska kuća u Beogradu uskoro otvara vrata

Komentari

Autor: Tanjug

24/08/2024

-

21:46

Naše mesto susreta: Evropska kuća u Beogradu uskoro otvara vrata
Naše mesto susreta: Evropska kuća u Beogradu uskoro otvara vrata - Copyright TANJUG/ EU INFO CENTAR

veličina teksta

Aa Aa

Delegacija Evropske unije u Srbiji večeras je uličnim performansom u Knez Mihailovoj ulici najavila otvaranje Evropske kuće, koja će biti mesto za razgovor, pitanja, sticanje znanja i upoznavanje sa novim kulturama.

Evropska kuća će biti i mesto sučeljavanje mišljenja i debata, gde je različitost dobro došla.

TANJUG/ EU INFO CENTAR

 

"Evropska kuća je više od prostora. To je živo mesto gde se susreću ljudi, kulture i ideje, gde možete da se povežete, istražujete i izrazite svoje mišljenje sve pod istim krovom. Bilo da ste radoznali, spremni da se upoznate sa novim kulturama, željni učenja ili strastveni u diskusijama o različitostima, ovo je mesto za vas – naše mesto susreta", naveli su iz delegacije EU.

Brojni umetnici učestvovali su u performansu prikazujući evropske vrednosti na pet tačaka u glavnoj beogradskoj pešačkoj zoni. 

Jana Danilović i Aleksandra Petković slikale su na platnima ispred Fakulteta likovnih umetnosti, prva romska ženska muzičko plesna grupa Pretty Loud nastupala je kod Ulice 1300 kaplara, dok su glumci Plavog pozorišta i DAH teatra odigrali predstave ispred instituta Gete i Servantes.

 

Najatraktivniji deo nastupa počeo je u ritmu koji su predvodili bubnjari Balkanske lavine od Kalemegdana do Evropske kuće do koje su zajedno sa umetnicima kroz Knez Mihailovu ulicu stigli i građani.

Događaj je završen nastupom Une Senić, a kraći program vodio je glumac Ivan Jevtović. 

"Kroz naš današnji ulični performans predstavili smo osnovne vrednosti koje Srbija deli sa Evropskom unijom, a to su vladavina prava, sloboda, jednakost, demokratija, ljudska prava i dostojanstvo", rekao je Jevtović.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija