Aktuelno

Prevrnuo se čamac s migrantima na Drini, traga se za nestalima, Trninić: Pronađeno i peto telo

Komentari

Autor: Euronews Srbija

22/08/2024

-

09:15

Prevrnuo se čamac s migrantima na Drini, traga se za nestalima, Trninić: Pronađeno i peto telo
MUP Srbije - Copyright MUP Srbije

veličina teksta

Aa Aa

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je jutros Graničnoj policiji Ljubovija prijavljeno od strane Graničnih organa Bosne i Hercegovine, da se tokom noći na Drini prevrnuo čamac sa iregularnim migrantima, koji su iz Srbije pokušali da pređu reku između mesta Drlača u opštini Ljubovija i Orlice u opštini Zvornik. Tela petoro migranata pronađena su u reci Drini kod Bratunca, potvrdio je direktor Republičke uprave civilne zaštite Boris Trninić.

Telo je, kao i prethodna četiri, pronađeno u reci, na mestu gde se jutros rano prevrnuo čamac sa tridesetak migranata. Trninić je u izjavi za Srnu rekao da se potraga za migrantima nastavlja.

"Jutros, oko 5 sati, Graničnoj policiji Ljubovija prijavljeno je od strane Graničnih organa Bosne i Hercegovine, kao i od jednog meštanina, da se tokom noći na Drini prevrnuo čamac sa iregularnim migrantima, koji su iz Srbije pokušali da pređu reku između mesta Drlača u opštini Ljubovija i Orlice u opštini Zvornik. Odmah po prijavi, na lice mesta upućeni su pripadnici policije i Sektora za vanredne situacije i trenutno se intenzivno pretražuje reka i priobalje", navodi se u saopštenju.

Prema rečima iregularnih migranata koji su došli do obale, u čamcu je bilo oko 25 osoba, a policija i vatrogasci-spasioci zatekli su na obali 18 osoba od kojih je troje dece.

Osim pripadnika Policijske stanice Ljubovija i Sektora za vanredne situacije, u pretrazi učestvuju i pripadnici Stanice granične policije Ljubovija i Regionalnog centra granične policije prema BiH, a očekuje se i dolazak pripadnika Ronilačke jedinice Žandarmerije MUP Srbije u cilju pronalaska
ostalih iregularnih migranata.

Direktor Republičke uprave civilne zaštite Boris Trninić rekao je da je, prema nezvaničnim informacijama, oko 30 migranata bilo u čamcu od kojih je 15 izašlo na obalu. Dodao je da su na zahtev Opštine Bratunac na teren izašle vatrogasno-spasilačke jedinice iz Bratunca tima Republičke uprave civilne zaštite za spašavanje na vodi.  

On kaže da tim Republičke uprave civilne zaštite za spašavanje na vodi ide u dalju potragu sa dva čamca sa posadom.  

U Policijskoj upravi Zvornik Srni je rečeno da je policija zadržala 14 migranata za koje je utvrđeno da su iz Maroka, a koji su jednim od čamaca krijumčareni Drinom kod Bratunca, dok se drugi čamac prevrnuo.  

Ovaj slučaj Granična policija prijavila je policiji jutros u 5.20 časova. Pretpostavlja se da su čamci sa migrantima krenuli preko Drine iz mesta Drlače oko 12 kilometara od Ljubovije.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija