Aktuelno

Uhapšena žena koja je pretila vlasniku poslastičarnice "Pelivan"

Komentari

Autor: Euronews Srbija

21/08/2024

-

17:27

Uhapšena žena koja je pretila vlasniku poslastičarnice "Pelivan"
Uhapšena žena koja je pretila vlasniku poslastičarnice "Pelivan" - Copyright Google Maps

veličina teksta

Aa Aa

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave za tehniku, Službe zaborbu protiv visokotehnološkog kriminala u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, Posebnim odeljenjem za borbu protiv visokotehnološkog kriminala, uhapsili su Lj. K. (56) iz Beograda zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti.

Sumnja se da je 18. avgusta 2024. godine, na društvenoj mreži "Iks", na profilu za koji se sumnja da je ona korisnik, postavila objavu u vidu glasovne poruke u kojoj se iznosi niz uvreda i pretnji po verskoj osnovi vlasniku poslastičarnice "Pelivan" u Beogradu.

Osumnjičenoj je određeno zadržavanje do 48 sati i ona će, uz krivičnu prijavu, biti sprovedena u nadležno tužilaštvo.

Podsetimo, zaposleni u poznatoj beogradskoj poslastičarnici "Pelivan" našli su se na meti pretnji, a neke od njih objavili su na svom nalogu na društvenoj mreži "Iks".

Na snimku se čuje ženski glas koji očigledno vređa nekog od zaposlenih u poslastičarnici na nacionalnoj i verskoj osnovi.

Podršku vlasniku tog lokala nakon napada, pružio je, između ostalih, i predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji je u utorak posetio "Pelivan" i poručio da pretnjama kakve su upućene vlasnicima te poslastičarnice nema mesta u društvu.

"Poslastičarnica Pelivan deo je naše zajedničke baštine, ne samo Beograda, već i cele Srbije. Ovo mesto je simbol ljubavi, zajedništva i poštovanja koje traje više od jednog i po veka. Kao predsednik Republike Srbije, želim da pošaljem jasnu poruku da pretnjama koje su prethodnih dana upućene vlasnicima, nema mesta u našem društvu. Srbija je zemlja svih njenih građana, bez obzira na nacionalnu ili versku pripadnost. Naš zadatak je da čuvamo i branimo našu zajedničku prošlost i budućnost", poručio je Vučić.

Komentari (0)

Srbija