Aktuelno

Osumnjičeni za nesreću kod Obrenovca u kojoj je poginuo traktorista priznao krivicu

Komentari

Autor: Tanjug

12/08/2024

-

15:00

Osumnjičeni za nesreću kod Obrenovca u kojoj je poginuo traktorista priznao krivicu
Osumnjičeni za nesreću kod Obrenovca u kojoj je poginuo traktorista priznao krivicu - Copyright Euronews/Jovana Stanković

veličina teksta

Aa Aa

I. V. (34), osumnjičen da je u alkoholisanom stanju sa 2,75 promila alkohola u krvi izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je preminuo vozač traktora Z.M., priznao je na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu izvršenje krivičnog dela.

On se sumnjiči da je u subotu u mestu Zvečka u Obrenovcu, nepridržavajući se saobraćajnih propisa i vozeći u alkoholisanom stanju sa 2,75 promila alkohola u krvi, svojim vozilom marke "mercedes" udario u traktorsku prikolicu, a potom i u zadnji deo traktora, koji se od udara prevrnuo, usled čega je vozač traktora zadobio teške telesne povrede opasne po život i preminuo.

Nakon saslušanja tužilaštvo je sudiji Višeg suda u Beogradu predložilo da osumnjičenom odredi pritvor da ne bi ponovio krivično delo u kratkom vremenskom periodu.

Osumnjičenom se stavlja na teret krivično delo Teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja, za koje je zaprećena kazna zatvora od dve do 12 godina.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija