Aktuelno

"Kada čuvate sebe u saobraćaju, čuvate i druge": Mladi i deca ciljna grupa aktivnosti Agencije za bezbednost saobraćaja

Komentari

Autor: Tanjug

10/08/2024

-

21:59

"Kada čuvate sebe u saobraćaju, čuvate i druge": Mladi i deca ciljna grupa aktivnosti Agencije za bezbednost saobraćaja
"Kada čuvate sebe u saobraćaju, čuvate i druge": Mladi i deca ciljna grupa aktivnosti Agencije za bezbednost saobraćaja - Copyright Tanjug/Marko Đoković

veličina teksta

Aa Aa

Ciljna grupa aktivnosti Agencije za bezbednost saobraćaja su mladi, rekao je danas predstavnik Agencije Milan Srdić, tokom učešća na manifestaciji Dani piva u Zrenjaninu.

„Kroz prisutnost na svim festivalima u državi, mi želimo da utičemo na mlade. Letnji su meseci i povećana je stopa saobraćajnih nezgoda, pa imamo i kampanju 'Vozi odmoran' gde apelujemo na vozače da prave pauze na svaka dva sata“, rekao je Srdić za Tanjug.

On je dodao da kroz promotivno-edukativne aktivnosti mladi treba da uvide važnost odgovornog ponašanja u saobraćaju.

"Ovde smo sa simulatorom koji simulira vožnju u alkoholisanom stanju. Posetioci mogu da voze automobil kompjuterski i da stave 'pijane naočare', te da vide u tim uslovima kako mogu da reaguju“, kazao je Srdić.

Načelnik odeljenja saobraćajne policije u Zrenjaninu Marko Škorić rekao je da je u Zrenjaninu u toku manifestacije „Dani piva“ pojačana kontrola u saobraćaju.

„Poseban akcenat stavili smo na otkrivanje najtežih saobraćajnih prekršaja. Svakako ćemo u ovoj godini preduzimati i dalje preventivne aktivnosti koje su usmerene na bezbedno učestvovanje u saobraćaju, pre svega mladih i dece“, rekao je Škorić za Tanjug.

Škorić je istakao i da "kada čuvate sebe u saobraćaju, čuvate i druge". 

Akcija u Zrenjaninu sprovedena je u saradnji Agencije za bezbednost saobraćaja sa Ministarstvom unutrašnjih poslova – Upravom saobraćajne policije i Apatinskom pivarom. 

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija