Aktuelno

Eksplozija u "Krušiku": Ima povređenih, kompanija se oglasila saopštenjem

Komentari

Autor: RTS

03/08/2024

-

12:13

Eksplozija u "Krušiku": Ima povređenih, kompanija se oglasila saopštenjem
Eksplozija u "Krušiku": Ima povređenih, kompanija se oglasila saopštenjem - Copyright Printskrin/Tanjug video

veličina teksta

Aa Aa

Prilikom eksplozije mine u HK "Krušik" u Valjevu, pre podne, osam radnika je lakše povređeno, potvrđeno je RTS-u Policijskoj upravi Valjevo. Zdravstvena pomoć ukazana im je u Urgentnom centru bolnice. Kompanija se oglasila saopštenjem u kome tvrde da su lakše povređena tri radnika.

U proizvodnom pogonu HK "Krušik“ došlo je do aktiviranja mine jutros.

Povodom akcidenta koji se dogodio u fabrici Krušik, rukovodstvo fabrike izdalo je kratko saopštenje.

"U pogonu za laboraciju mina, dana 3.08.2024. godine, došlo je do lakše povrede tri osobe, tokom rada sa kapislom. Događaj nije imao šire razmere čime je izbegnuta veća ljudska i materijalna šteta", navedeno je u saopštenju koje je objavljeno na sajtu kompanije.

Prema izjavi doktora Zorana Milosavljevića, zamenika direktora ZC Valjevo, nijedan od povrđenih radnika nije zadržan u bolnici, a kako navodi dr Zagorka Živanović, specijalista urgentne medicine Zdravstvenog centra Valjevo za RTS pregledano je 10 radnika iz "Krušika".

Prvi povređeni radnik u 9.36 zbrinut je u Urgentnom centru.

"Jedan ima naprsnuće bubne opne, a troje površinska oštećenja kože, dok su se ostali žalili na zujanje u ušima", rekla je dr Živanović.

U vreme eksplozije na poslu u pogonu je bilo 20 zaposlenih.

Osnovno javno tužilaštvo u Valjevu obavilo je uviđaj, a uzrok akcidenta u pogonu za laboraciju mina u "Krušiku" još nije poznat.

Komentari (0)

Srbija