Aktuelno

Pit bul terijer napao i usmrtio muškarca (56) u Novom Sadu, Zoohigijena: Pas nije uspavan

Komentari

Autor: Euronews Srbija

15/07/2024

-

10:09

Pit bul terijer napao i usmrtio muškarca (56) u Novom Sadu, Zoohigijena: Pas nije uspavan
Pit bul terijer napao i usmrtio muškarca (56) u Novom Sadu, Zoohigijena: Pas nije uspavan - Copyright Printskrin/Tanjug video

veličina teksta

Aa Aa

Pas rase pit bul terijer napao je Z.B. (56) i naneo mu smrtonosne povrede u Solunskoj ulici u Novom Sadu, saznaje Euronews Srbija.

Vlasnik psa, njegov 24-godišnji sin G.B. je uhapšen zbog sumnje da je učinio teško delo protiv opšte sigurnosti.

Hitna pomoć je izašla na lice mesta, ali je mogla samo da konstatuje smrt.

G. B. je određeno zadržavanje do 48 sati, po nalogu osnovnog javnog tužioca kome će, uz krivičnu prijavu, biti doveden na saslušanje u zakonskom roku, saopštilo je Ministarstvo unutrašnih poslova.

Zoohigijena: Pas nije uspavan

Povodom nemilog događaja koji je potresao građane Novog Sada, kontaktirali smo JKP “Zoohigijena”.

"Na početku moram da istaknem da navodi u vezi sa uspavljivanjem psa nisu istiniti. Dakle, pas je dovezen kod nas u 'Zoohigijenu' i nije uspavan. Što se tiče nesreće, ovo je prvi put posle mnogo godina da imamo ovakav slučaj koji je nažalost, tragično završen. Moguće je da postoji nekoliko motiva zbog kojih je pas delovao kako je delovao. Mi trenutno nemamo precizne informacije u vezi sa tim kako se situacija odigrala i čekamo nadležne organe da ustanove šta se zapravo desilo. Još uvek niko sa sigurnošću ne može da tvrdi da li je čovek preminuo od smrtonosnih povreda od strane psa ili je preminuo pre toga", rekao je za Euronews Srbija Milan Kvrgić iz ovog preduzeća.

Kako su naveli iz “Zoohigijene”, čekaju se dalje instrukcije tužilaštva i ostalih nadležnih organa.

Podsetimo da su oni primili poziv jutros oko 6 časova i 40 minuta, a potom su izašli na teren, kada je njihov radnik ušao u stan i izveo psa.

 

Komentari (0)

Srbija