Aktuelno

Nesreća na gradilištu na Novom Beogradu: Mladić (21) pao sa sedam metara visine i preminuo na licu mesta

Komentari

Autor: Tanjug

04/07/2024

-

17:20

Nesreća na gradilištu na Novom Beogradu: Mladić (21) pao sa sedam metara visine i preminuo na licu mesta
Nesreća na gradilištu na Novom Beogradu: Mladić (21) pao sa sedam metara visine i preminuo na licu mesta - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Mladić (21) je preminuo kada je pao sa oko sedam metara visine na gradilištu u Ulici Omladinskih brigada na Novom Beogradu.

Kako Tanjug saznaje, oko 16.30 sati Hitna pomoć je konstatovala smrt muškarca na licu mesta.

Javni tužilac Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu obavio je uviđaj lica mesta na gradilištu na Novom Beogradu gde je ranije danas smrtno stradao jedan radnik i naložio uzimanje izjava svih svedoka nesreće kao i izlazak Inspekcije rada na mesto gde se nesreća dogodila, saopšteno je iz tog tužilaštva.

Radnik nosio sigurnosni pojas

Kako se navodi, poginuli radnik je bio angažovan na poslovima postavljanja skele, a prema do sada utvrđenom činjeničnom stanju do smrtnog ishoda je došlo jer je radnik pao sa visine od oko šest metara i u momentu pada je nosio sigurnosni pojas.

Javni tužilac je naložio da se uzmu izjave od svih zaposlenih koji su bili na gradilištu u trenutku nesreće, kao i izjave od odgovornih lica u pravnom licu u kojem je bio zaposlen preminuli.

On je naložio i da na mesto događaja izađe Inspekcija rada koja će obaviti poslove iz svog delokruga i izvršiti uvid u poslovnu dokumentaciju, u cilju utvrđivanja da li su radnicima bili obezbeđeni sigurni uslovi za rad i da li im je bila obezbeđena sigurnosna oprema koju su obavezni da nose prilikom izvođenja visokorizicnih visinskih građevinskih radova, te da li je smrt nastupila kao posledica delovanja nekog lica ili isključivo zbog radnji preminulog.

Nakon prikupljanja svih dokaza, javnom tužiocu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu će biti dostavljen izveštaj na dalju odluku, zajedno sa obdukcionim nalazom, nakon čega će biti preduzete sve zakonom propisane mere i radnje.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija