Aktuelno

Na suđenju Marjanoviću svedočila vaspitačica koja je čuvala ćerku ubijene pevačice

Komentari

Autor: Tanjug

04/07/2024

-

13:20

Na suđenju Marjanoviću svedočila vaspitačica koja je čuvala ćerku ubijene pevačice
Ponovljeno suđenje Zoranu Marjanoviću - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

U Višem sudu u Beogradu danas je saslušanjem svedoka nastavljeno ponovljeno suđenje Zoranu Marjanoviću, optuženom za ubistvo svoje supruge Jelene Marjanović 2. aprila 2016. godine. 

L.Đ, vaspitačica ćerke Zorana i Jelene Marjanović je tokom svog današnjeg svedočenja ispričala da su je 2. aprila pozvali da pričuva devojčicu jer joj je majka nestala što je ona i učinila. 

Svedok je ostala pri ranije datom iskazu, a odgovarajući na pitanja je kazala da je došao otac optuženog i odneo neke stvari, ali se ne seća o kojim stvarima je reč.

Na pitanje šta je devojčica pričala dok je čuvala, svedok je odgovorila da se ne seća tačno, ali je navela da se igrala sa devojčicom, da su crtale i da je pokušala da je uspava ali nije uspela. 

Tanjug/Sava Radovanović

 

L.Đ. je ostala pri svom iskazu iz prethodnog postupka, te joj je predočeno da je rekla da je devojčica crtala travu i navela da joj je mama u toj travi nestala, što je svedok danas potvrdila. 

Sledećeg dana 3. aprila je L.Đ. takođe čuvala devojčicu i tada je pričala telefonom sa svojom ćerkom i zaplakala, kada ju je, kako tvrdi, devojčica pitala "zašto svi plaču jer moje mame nema više". 

Svedočila i supruga Marjanovićevog brata

Tokom današnjeg suđenja je najpre svedočila supruga Marjanovićevog brata M.M., koja je ostala pri ranije datom iskazu i odgovarajući na pitanja precizirala da tog 2. aprila kada se vratila sa posla su joj ispričali da je Jelena Marjanović nestala. 

Ona je navela i da joj je optuženi dao lozinku za "fan stranicu" Jelene Marjanović na društvenoj mreži, kako bi pogledala poruke, što je ona i učinila i videla da je bilo nekih "slobodnijih" poruka koje su joj fanovi slali. 

Optuženi je pitao svedoka da li se seća da je policija tog dana rekla da pogledaju poruke na toj stranici i dostave lozinku policiji, na šta je ona rekla da se ne seća tačno toga jer ona nije bila u policiji već na poslu tada. 

Tanjug/Sava Radovanović

 

M.M. je dodala da nakon određenog perioda nisu mogli više da pristupe toj stranici, kao i da su stizale poruke sestri ubijene sa te "fan stranice". 

Na sledećem suđenju, koje je zakazano za 5. septembar, pozvane su kuma Marjanovića, sestra ubijene i još jedan svedok. Marjanović od početka suđenja negira krivicu. 

Suđenje se ponavlja jer je Apelacioni sud ukinuo prvostepenu presudu kojom je Marjanović bio osuđen na maksimalnu kaznu za krivično delo teško ubistvo od 40 godina. Apelacioni sud je 3.okrobra prošle godine ukinuo Marjanoviću pritvor i od tada se brani sa slobode. 

 

Komentari (0)

Srbija