Aktuelno

Nastavljeno suđenje "vračarcima": Prikazan snimak muškarca u blizini TC Ušće gde je ubijen Šarac

Komentari

Autor: Tanjug

02/07/2024

-

18:10

Nastavljeno suđenje "vračarcima": Prikazan snimak muškarca u blizini TC Ušće gde je ubijen Šarac
FoNet/Marko Dragoslavić - Copyright FoNet/Marko Dragoslavić

veličina teksta

Aa Aa

U Specijalnom sudu u Beogradu danas je izvođenjem dokaza nastavljeno suđenje pripadnicima grupe "vračarci" optuženim za tri teška ubistva i šest pokušaja teških ubistava.

U sudnici je danas prikazan video snimak muškarca s maskom na licu, kačketom, u crvenoj jakni i crnoj torbi kako trči u blizini TC Ušće, gde je dve minute pre toga ubijen Aleksandar Šarac.

Na snimku se vidi da toj osobi na travu ispada predmet nalik na pištolj.

Majka ubijenog Šarca se javila za reč i navela da na tom snimku nije tačno vreme jer je njen sin ubijen u 16.15 sati, dok je i na snimku na kom osumnjičeni za ubistvo beži isto vreme.

 Međutim sudija je objasnila da je vreme na tom snimku 16.17 sati. 

Tužilaštvo optužnicom trvdi da je ta osoba Lazar Ilić, koji je optužen da je direktni izvršilac ubistva Aleksandra Šarca.

Njegova sestra Aleksandra Čović je rekla da ne prepoznaje svog brata na tim snimcima, navodeći da je on krupniji.

Čović je dodala da se na snimcima ne vide oči, uši pa ne može da prepozna. 

Između ostalog izvedene su kao dokaz fotografije stana u Bulevaru Mihajla Pupina, snimci video zapisa lifta te zgrade, parkinga i ulaza.

Prikazana je i pisana dokumentacija o veštačenju elektronskih uređaja koji su zaplenjeni od optuženih i članova njihovih porodica, na šta je branilac optuženog vođe grupe Nikole Vušovića, Luka NIkolić rekao da su svi uređaji oduzeti od njegovih roditelja.

Optuženi Nikola Kačarević je rekao da uređaji koji se navode kao njegovi nisu samo njegovi već da je policija oduzela telefone njegovoj supruzi, majci, sestri, njenom detetu, tvrdeći da nisu svi uređaji njegovi.

Dokumentacije o finansijskoj istrazi za Vušovića i Piperskog i članova njihove porodice je izvedena kao dokaz, kao i prikaz njihovih prihoda.

Sledeće suđenje zakazano za 5. septembar

 Na kraju današnjeg suđenja advokat Nikola Roistović je predložio da sud ukine pritvor Aleksandri Čović, koji predlog je odbijen.

Sledeće suđenje zakazano je za 5. septembar.

Na optuženičkoj klupi je 28 optuženih, dok je njih 17 odsutno, neki su u bekstvu, a nekoliko njih je u zatvorima u Evropi. 

Prema navodima iz optužnice vođe ove grupe su Nikola Vušović, Uroš Piperski i Radoje Zvicer, koji je inače označen kao vođa "kavačkog" klana.

U ovom predmetu optuženo je ukupno 45 osoba, dok se u odsustvu sudi 17, među kojima su i vođe grupe Nikola Vušović, Radoje Zvicer i Uroš Piperski.

Vušović i Zvicer su u bekstvu zbog čega im se sudi u odsustvu.

Grupa se tereti za ubistva 20. marta Aleksandra Halabrina, 10. septembra Dragana Ristića, i 17.oktobra 2020. godine Aleksandra Šarca.

Pokušaji ubistava izvršeni su 7. oktobra na sada pokojnog Lazara Vukićevića, 29. decembra 2019. godine na Samira Divljanovića, 11. maja 2020. na Miloša Nilovića, 27. novembra 2020. godine na Andriju Zarića kao i na Arsenija Stefanovića 1. februara 2021. godine.

Zvicer i Vušović terete se i da su od 2019. do 2022. godine organizovali grupu, čiji pripadnici su između ostalog cijanidom pokušali da otruju Strahinju Savića koji se nalazio u pritvoru u Crnoj Gori i bio je spreman na saradnju sa istražnim organima te države.
 

Komentari (0)

Srbija