Aktuelno

Drama u Zabeli: Sprečeno bekstvo jednog osuđenika, za drugim se intenzivno traga

Komentari

Autor: Euronews Srbija

20/06/2024

-

12:34

Drama u Zabeli: Sprečeno bekstvo jednog osuđenika, za drugim se intenzivno traga
Drama u Zabeli: Sprečeno bekstvo jednog osuđenika, za drugim se intenzivno traga - Copyright Tanjug/Uprava za izvršenje krivičnih sankcija

veličina teksta

Aa Aa

Pripadnici Službe za obezbeđenje KPZ Požarevac Zabela sprečili su bekstvo jednog osuđenika, dok se za drugim intenzivno traga, potvrđeno je iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija za Euronews Srbija.

Dva osuđenika su iskoristila momenat da napuste pogon u trenutku kad su se za povratak spremali svi radno angažovani osuđenici u paviljone u kojima su smešteni.   

Komandir iz karaule je odmah uočio osuđenike i ispalio hice upozorenja u njihovom smeru, što je jednog od njih odvratilo od bekstva. 

Za drugim osuđenikom koji služi kaznu od pet godina za tešku krađu se intenzivno traga. 

"Uprava za izvršenje krivičnih sankcija je odmah uputila vanredni nadzor na teren kako bismo ustanovili sve okolnosti. Svi oni za koje se ustanovi da nisu ispostovali jasne procedure u radu prilikom obavljanja svojih dužnosti će biti najstrože sankcionisani. Ono što je najvažnije jeste da život i bezbednost drugih osuđenika i zaposlenih nisu bili dovedeni u pitanje nijednog trenutka", rečeno je zvanično iz UIKS za Euronews Srbija.

Komentari (0)

Srbija