Aktuelno

U Gračanici na radnom mestu napadnut Damjan Šabić

Komentari

Autor: Euronews Srbija

29/05/2024

-

16:03

U Gračanici na radnom mestu napadnut Damjan Šabić
U Gračanici na radnom mestu napadnut Damjan Šabić - Copyright Euronews/Anđelka Ćup

veličina teksta

Aa Aa

Damjan Šabić iz Novog Badovca nadomak Gračanice, napadnut je na radnom mestu u jednom tržnom centru koji se nalazi na izlasku iz naseljenog mesta Gračanica.

Iz Kosovske policije su saopštili da je napadač priveden, a Šabić je dao otkaz na poslu.

"Bilo je oko 18 časova, radio sam na povrću i voću, kada je došla osoba albanske nacionalnosti i zatražila nešto. Rekao sam da ne razumem albanski, da ne znam ni engleski i kulturno se izvinio. On se sam poslužio, ja sam izmerio povrće i on je otišao", priča za Euronews Srbija napadnuti Dimić.

Dodaje da se isti čovek vratio posle sat vremena, da mu se obratio na srpskom i prethodno stisnuvši mu jako ruke, počeo da ga gura. 

"Kome ti izigravaš patriotu?", upitao ga je i opsovao "srpsku majku", zapretivši da će ga ubiti. Koleginica koja je radila sa njim, pozvala je obezbeđenje, koje je napadača razdvojilo od Dimića i isteralo napolje. 

Policija je došla posle sat vremena od napada, a sutradan je obavestila napadnutog srpskog mladića da su pronašli napadača i da je priveden.

Damjan Šabić je posle incidenta zatražio lekarsku pomoć i kaže da je uplašen i u neverici, ali i da ne veruje da će napadač da bude kažnjen. Zbog straha za svoju bezbednost i trauma koje je doživeo, kaže da je obavestio menadžment da više ne želi da radi na tom radnom mestu. Tvrdi da je stekao utisak, da menadžerka sa kojom je razgovarao, nije bila upoznata sa slučajem koji se desio. 

Komentari (0)

Srbija