Aktuelno

Muškarac sahranio oca u kući: Nije prijavio njegovu smrt da bi podizao penziju, naložena ekshumacija posmrtnih ostataka

Komentari

Autor: Euronews Srbija

28/05/2024

-

16:51

Muškarac sahranio oca u kući: Nije prijavio njegovu smrt da bi podizao penziju, naložena ekshumacija posmrtnih ostataka
trece.os.jt.rs/Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu - Copyright trece.os.jt.rs/Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu

veličina teksta

Aa Aa

U Trećem osnovnom javnom tužilaštvu danas je D.D. prijavio da je tokom 2016. godine sam sahranio svog oca u kući, koji je umro prirodnom smrću i da nikome nije prijavio njegovu smrt, te da je zbog te činjenice bio u mogućnosti da sve vreme podiže penziju oca, za koje podizanje je imao ovlašćenje od ranije.

Osumnjičeni je na saslušanju u potpunosti priznao izvršenje krivičnog dela prevara, saopšteno je iz tog tužilaštva.

"Okrivljeni je saslušan od strane dežurnog javnog tužioca zbog krivičnog dela Prevara iz člana 208. Krivičnog zakonika i u potpunosti priznao izvršenje krivičnog dela, nakon čega je javni tužilac u saradnji sa policijskim službenicima UKP i drugim nadležnim službama obavio uviđaj lica mesta", navodi se u saopštenju tužilaštva.

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu najavilo je da će preduzeti sve mere iz svoje nadležnosti u cilju prikupljanja dokaza o postojanju krivičnog dela.

Uviđaju je prisustvovao i tužilac Višeg javnog tužilaštva u Beogradu koji je naložio ekshumaciju posmrtnih ostataka i obdukciju sa toksikologijom. 
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija