Aktuelno

Završeno ispitivanje majke dečaka koji je počinio masovno ubistvo u Ribnikaru: Novo ročište zakazano za 21. jun

Komentari

Autor: Euronews Srbija

21/05/2024

-

13:07

Euronews

veličina teksta

Aa Aa

U Višem sudu u Beogradu danas je završeno ispitivanje majke dečaka koji je 3. maja prošle godine ubio 10 osoba u OŠ Vladislav Ribnikar. Sledeće ročište zakazano je za 21. jun u 11 sati.

Suđenje je zatvoreno za javnost, zbog čega su detalji iskaza majke dečaka koji počinio masovno ubistvo nisu poznati. Na sledećem ročištu iznose odbranu predsednik streljačkog kluba i instruktor.

Majka dečaka je na prethodnom suđenju iznela odbranu, negirajući krivicu, i počela da odgovara na pitanja članova porodica ubijenih i ranjenih, koji u ovom predmetu imaju status oštećenih. Ona je, kao i njen suprug, odbila da odgovara na pitanja punomoćnika oštećenih.

Sud je u ovom slučaju zatvorio suđenje za javnost iz razloga zaštite interesa maloletnih žrtava. Osim roditelja dečaka ubice u krivičnom postupku optuženi su i instruktor i vlasnik streljane u kojoj je, kako se sumnja, maloletni K.K. učio da puca.

Otac dečaka, optužen je da je izvršio krivično delo - teško delo protiv opšte sigurnosti jer je dete od 13 godina vodio u streljanu i učio da puca, kao i da nije adekvatno čuvao oružje u kući.

Majka dečaka ubice je optužena za krivična dela - nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija. Tužilaštvo je za nju predložilo kaznu zatvora u trajanju od dve  godine i 6 meseci.

Dečak K.K, koji u vreme izvršenja ovog zločina nije imao navršenih 14 godina, pa samim tim nije krivično odgovoran, pucao je na svoje drugare iz dva očeva pištolja koja je uzeo 1. maja.

Potom ih je kobnog dana stavio u svoj ranac, otišao u školu i tokom prvog časa ubio 10 osoba i ranio još petoro dece i nastavnicu istorije.

Osim krivičnog postupka, koji se vodi u Višem sudu u Beogradu, protiv roditelja, dečaka ubice, ali i škole vide se pet odvojenih parničnih postupaka po tužbi ranjenih i članova porodice ubijenih.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija