Aktuelno

Nastavlja se potraga za telom Danke Ilić: Tužilaštvo u Zaječaru saslušava osumnjičene za ubistvo

Komentari

Autor: RTS

17/04/2024

-

14:33

Nastavlja se potraga za telom Danke Ilić: Tužilaštvo u Zaječaru saslušava osumnjičene za ubistvo
Nastavlja se potraga za telom Danke Ilić: Tužilaštvo u Zaječaru saslušava osumnjičene za ubistvo - Copyright Tanjug/Vladimir Sporčić

veličina teksta

Aa Aa

U Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru u toku je saslušanje S. J. i D. D. iz Bora, osumnjičenih za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić.

Juče je u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru saslušana i majka osumnjičenog D. D. - S. D., koja je iskoristila svoje pravo privilegovanog svedoka i nije želela da svedoči, piše RTS.

Pritvor osumnjičenima ističe 3. maja i oni do tada treba da budu poslati na psihijatrijsko veštačenja, čim se budu stekli uslovi za to - ističu u tužilaštvu.

U međuvremenu je nastavljena potraga za telom deteta operativnim putem, navode u policiji.

Dvogodišnja Danka nestala je 26. marta u Banjskom Polju kod Bora, a nakon 10 dana potrage i detaljnih provera svih tragova i informacija, policija je uhapsila J.S. i D.D. iz Bora, za koje se sumnja da su devojčicu udarili automobilom, a zatim njeno telo stavili u gepek kola i odneli na deponiju.

Na teret im se stavlja krivično delo teško ubistvo u saizvršilaštvu. D.D. je na saslušanju priznao zločin, dok se J.S. branio ćutanjem, a njima je nakon saslušanja određen pritvor do 30 dana.

Naknadno su uhapšeni D.D. i R.D, otac i brat osumnjičenog D.D, zbog sumnje da su mu pomogli da premesti telo devojčice na za sada nepoznatu lokaciju. Brat osumnjičenog je preminuo u Policijskoj upravi u Boru, dok je ocu osumnjičenog određen pritvor do 30 dana.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija