Košarka

Istorijiski dan za NBA, Lejkerse i porodicu Džejms: Otac i sin prvi put u istom timu na istoj utakmici

Komentari

Autor: Euronews

23/10/2024

-

10:21

Istorijiski dan za NBA, Lejkerse i porodicu Džejms: Otac i sin prvi put u istom timu na istoj utakmici
Lebron i Broni Džejms - Copyright Tanjug/AP Photo/Eric Thayer

veličina teksta

Aa Aa

Lejkersi su upisali prvu pobedu na otvaranju lige još od 2016. godine. Tim Džej Džeja Redika savladao je Minesotu u odličnoj utakmici i potvrdio da sa novom energijom ponovo mogu da se nadaju dobrom plasmanu na Zapadu. Jezeraši su kontrolisali utakmicu u velikom delu i na kraju stigli do trijumfa, 110:103.

Entoni Dejvis je apsolutno dominirao, na obe strane terena. Pomenuli smo sinoć, u našoj MVP trci, da bi Dejvis trebao konačno da preuzme stvari u svoje ruke i postane suvereni lider Lejkersa. Bar na jedno veče, on je to i uradio. Postigao je 36 poena, uvhatio 16 skokova, udelio 4 asistencije i "udario" 3 blokade.

Sa druge strane, po navici, najbolji je bio Entoni Edvards. Postigao je 27 poena, ali nije to bila njegova najefikasnija utakmica. Pogodio je 10 od 25 šuteva iz igre.

Utakmicu je obeležilo i parče istorije koje ide u ruke porodici Džejms. Prvi put ikada na terenu su se našli otac i sin, Lebron i Broni Džejms, pa još i zaigrali u istom timu.

Lejkersi su odlično počeli sezonu i slavili na debiju Džej Džeja Redika, ali sezona je dugačka i mukotrpna, trebaće im mnogo ovakvih pobeda kako bi stigli do cilja, a to je sigurno direktan plasman u plej-of po okončanju regularnog dela sezone. Oni će i naredne dve utakmice igrati kao domaćini, kroz tri dana protiv Finiks Sansa, kao i dan kasnije, kada će ugostiti Sakramento Kingse.

Na otvaranju sezone, šampioni lige, Boston Seltiksi savladali su Njujork Nikse. 

Komentari (0)

Sport