Košarka

Partizan za prvu pobedu, Zvezda za nastavak niza u Evroligi

Komentari

Autor: Euronews

15/10/2024

-

09:55

Partizan za prvu pobedu, Zvezda za nastavak niza u Evroligi
Partizan za prvu pobedu, Zvezda za nastavak niza u Evroligi - Copyright ABA liga/Photo: SC Derby/Filipi Roganović

veličina teksta

Aa Aa

Ove nedelje igra se duplo kolo Evrolige, a košarkaši Partizana i Crvene zvezde svoje mečeve treće runde igraju večeras.

Košarkaši Partizana vratili su se iz Španije praznih šaka protiv Baskonije i Real Madrida, ali uzlazna forma ekipe im opravdanu ulogu blagog favorita večeras protiv Bajerna (20.45).

Crno-beli su konačno kompletni, trener Željko Obradović imao je prvi put od starta sezone sve košarkaše na treningu (Ajzea Majk se oporavio, Dvejn Vašington je registrovan), pa se i pred rasprodatom Arenom očekuje i prva pobeda ove sezone.

"Imali smo konačno svih 16 igrača na treningu. Mitar Bošnjaković i Aleksa Dimitrijević koji su bili sa juniorima su bili s nama, Majk je počeo da trenira. Igrači koji su imali probleme posle Madrida, Dejvis, Vanja, Tajrik i Sterlinga, svi su bolje. Imaju neke sitne probleme, ali su sposobni da treniraju. Bajern je veoma kvalitetan rival, očekuje nas zahtevna utakmica što se tiče taktike i skoncentrisanosti za sve promene koje su sposobni da urade", najavio je Željko Obradović.

Ostaje da se vidi hoće li u Evroligi debitovati Dvejn Vašington i koliko u ovom času može da se računa na Majka.

Posle dve startne pobede nad Parizom i Baskonijom, košarkaši Crvene zvezde doputovali su u Istanbul sa namerom da u Evroligi nastave sa dobrom tradicijom protiv Fenerbahčea. U poslednjih pet mečeva, crveno-beli su slavili čak četiri puta, pamte i 24. januar ove godine kada su u odličnoj partiji slavili u Turskoj 85:76.

Imaju crveno-beli problema sa povredama od starta sezone. Po svemu sudeći trener Janis Sferopulos neće moći da računa na Nemanju Nedovića, ali posle odrađene kazne od dva meča u ekipu se vraća Miloš Teodosić.

"On je uvek važan za tim jer ima kvalitet i može da donese ekstra stvari timu. Biće u rotaciji i želimo da pomogne ostalima svojim iskustvom i da bude još bolji. Fenerbahče ima odličan, iskusan tim, ali mi znamo šta treba da radimo. Moramo biti koncentrisani na naš plan", istakao je Sferopulos.

Biće Fenerbahče oslabljen neigranjem Vilbekina i Marka Gudurića, ali će imati i jakog aduta u Bobanu Marjanoviću, koji će prvi put od odlaska iz Crvene zvezde pre devet godina igrati protiv bivšeg kluba.

Evroliga, treće kolo

Utorak

Alba - Lion 19.30
Fenerbahče - Crvena zvezda 19.45
Makabi TA - Efes 20.05
Olimpijakos - Milano 20.15
Baskonija - Real Madrid 20.30
Pariz - Panatinaikos 20.30
Virtus - Žalgiris 20.30
Partizan - Bajern 20.45

Sreda

Barselona - Monako 20.30

Пласман обезедио Sofascore

Komentari (0)

Sport