Fudbal

Stojković pred meč sa Jamajkom: ''Očekujem dobar meč, motivacija nije problem''

Komentari

Autor: Euronews

06/06/2021

-

17:33

Stojković pred meč sa Jamajkom: ''Očekujem dobar meč, motivacija nije problem''
Stojković pred meč sa Jamajkom: ''Očekujem dobar meč, motivacija nije problem'' - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Fudbalska reprezentacija Srbije će se u ponedeljak sastati sa reprezentacijom Jamajke. Meč će se igrati na stadionu ''Miki siti'', gde su naši reprezentativci trenirali u nedelju:

''Uslovi su zaista odlični i mislim da smo potpuno spremni za meč za Jamajkom. Vremenska razlika jeste problem, ali nemamo drugog izbora nego da se naviknemo na taj faktor. Očekujem dobru i zanimljivu utakmicu'', rekao je selektor srpske reprezentacije, Dragan Stojković Piksi.

U hotelu ''Ana Kraun Plaza'', u kome su smešteni srpski fudbaleri, vladaju veoma stroge karantinske mere.

''U Japanu su na snazi striktne mere za suzbijanje širenja koronavirusa i svaki dolazak iz bilo koje zemlje podrazumeva 14 dana stroge izolacije. Mi smo trenutno u tom nekom režimu, imamo mogućnost da budemo u svojim sobama, u sali za ručavanje i da eventualno izađemo na par minuta ispred hotela. Uslovi jesu specifični, ali čovek je spreman sve da izdrži. Ovo je za Japance dobra priprema uoči predstojećih Olimpijskih igara u Tokiju. Ne žele ništa da prepuste slučaju, vode računa o svakom detalju, sa ciljem da sve reprezentacije budu u kompletnom sastavu i da ne daj Bože neko od sportista ne zakači virus'', objašnjava selektor.

Takođe je istakao da kada sagleda tim, koji broji veliki broj mladih fudbalera, motivacija neće biti nikakav problem:

''S obzirom na tim koji imamo na raspolaganju, na veliki broj debitanata i mladih igrača, mislim da nam motivacija neće biti nikakav problem. Zadovoljstvo mi je da vidim potencijal koji oni u svakom slučaju poseduju. Na njima je da se pokažu i dokažu, na nama je kasnije da procenjujemo'' , zatim se osvrnuo na probleme prilikom formiranja spiska igrača:

'' Nismo ni mogli, ni očekivali da ćemo doći u najjačem sastavu. To je prosto nemoguće posle naporne sezone, imajući u vidu povrede i umor igrača. U svakom slučaju, sastav tima ne menja naše ambicije. Bitno je da igrači koji su trenutno u Japanu, shvate principe naše igre, da shvate da fudbal može da bude mnogo lep i da se potrude da ga baš tako i igraju“, dodaje Stojković.

Uspešan start kvalifikacija za Svetsko prvenstvo učinio je da cela javnost ponovo stane uz reprezentaciju. Pored toga i velika imena iz fudbalskog sveta, Slaviša Jokanović, Ljubinko Drulović i Duško Tošić, su došli u Staru Pazovu da uživo podrže i požele sreću ''Orlovima'' , što je selektor na duhovit način prokomentarisao:

''Uplašio sam se da me ne smene, jer ovde čim neko dođe u posetu odma kažu: Evo ga novi selektor'', našalio se Stojković pa dodao: '' Uvek je lepo sesti i popričati sa prijateljima i to upravo potvrđuje da je oko reprezentacije sjajna atmosfera. Njihova podrška i sve te pozitivne vibracije mi puno znače. Pričali smo naravno o fudbalskim temama, koje su mi jako zanimljive. Drago mi je što su došli da nas obiđu i što će tek dolaziti. Ne samo oni, nego i drugi kada budu u prilici. Nikome ne bih branio da dođe, štaviše, to mi pričinjava zadovoljstvo'' istakao je selektor za sajt FSS-a.

Komentari (0)

Sport