Fudbal

Partizan "izbunario" pobedu u Novom Pazaru: Tri boda u zadnji čas

Komentari

Autor: Euronews

21/10/2024

-

18:00

Partizan "izbunario" pobedu u Novom Pazaru: Tri boda u zadnji čas
Partizan "izbunario" pobedu u Novom Pazaru: Tri boda u zadnji čas - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Kakva utakmica u Novom Pazaru. Sedam golova, tri dvostruka strelca! Partizan slavi Stefana Kovača, koji je u drugom minutu nadoknade utakmice doneo tri važna boda gostima - 3:4. 

Na ivici ponora bili su crno-beli, a onda su se podigli iz pepela, zaigrali mnogo bolje i došli do preokreta. A slutilo je na katastrofu Partizana, bar posle prvih pola sata igre. 

Fantastično je otvorio Novi Pazar utakmicu protiv Partizana. Već u 16. minutu, domaći tim je došao do prednosti. Mesarović je odlično uposlio Đuranovića, koji je između dva štopera primio loptu, a zatim je sa jedanaest metara šutirao i doveo Novi Pazar u vođstvo - 1:0. 

Nisu uspevali da nađu igru fudbaleri Partizana, kao da ih je presekao vodeći gol izabranika Tomislava Sivića, pa su napravili novu grešku pet minuta kasnije. Niko nije obratio pažnju na Bojata, koji je fantastično šutirao i sproveo loptu u mrežu. 

Do kraja prvog dela meča, Partizan je došao do 2:2. Zubairu je posle pokušaja Jovanovića i Natha, uspeo da iz odbitka da savlada Popovića, da bi Kovač u 41. minutu, fantastničnim šutem sa ivice šesnaesterca doneo izjednačenje crno-belima. 

U nastavku utakmice, ponovo je Novi Pazar igrao bolje, ozbiljnije, pretili su izabranici Tomislava Sivića sa svih strana, ali nisu imali sreće u završnici. Kad se ne iskoriste prilike, po pravilu sledi kazna. Zubairu je doneo prednost Partizanu u 74. minut, činilo se već tada da je utakmica gotova. 

Ipak, Đuranović nije mislio tako. Iskoristio je još jednu idealnu loptu Mesarovića i izjednačio na 3:3. Čekao se samo da Milanović označi kraj i da Partizan u Beograd krene sa samo jednim bodom. A, onda je usledio preokret. 

Zahid je fantastično pronašao Kovača, ovaj je pobegao odbrani domaćih i sa pet metara šutirao iskosa sa desne strane. Golman Popović ništa tu nije mogao - 3:4. Usledio je potpuni šok za igrače Novog Pazata i Tomislava Sivića koji je u neverici gledao u golmana Popovića. 

Bila je ovo treća vezana pobeda Partizana, koji u narednom kolu dočekuje Čukarički u Humskoj.  

Novi Pazar - Partizan 3:4 (2:2)

Stadion: FK Novi Pazar

Strelci: /Đuranović 16, 84 Bojat 22 - Zubairu 38, 74, Kovač 41, 90+2/

Žuti kartoni: Miletić Bojat (Novi Pazar) Natho, Ovusu, Jovanović, Zubairu,Zahid, Ilić, Nikolić (Partizan)

Bez publike.

Sudija: Miloš Milanović

Novi Pazar (4-2-3-1): Popović - Bojat, Đurić, Bačkulja, Miletić - Islamović /85.Opara/, Kovačević /46.Vidaković/ - Ziljkić /64.Stojanović/, Mesarović, Ljajić - Đuranović.

Partizan (4-2-3-1) : A. Jovanović – Filipović, Ilić, Mujakić /46.Arijaga/, Jurčević– Kovač, Ovusu – Zubairu, Natho /81.Zahid/ , Kalulu/69.Pako/ – Đ. Jovanović /69. Nikolić/.

Komentari (0)

Sport