Fudbal

Atletiko u nadoknadi preživeo Real: Derbi u Madridu u senci skandala domaćih navijača

Komentari

Autor: Euronews

29/09/2024

-

23:26

Atletiko u nadoknadi preživeo Real: Derbi u Madridu u senci skandala domaćih navijača
Atletiko u nadoknadi preživeo Real: Derbi u Madridu u senci skandala domaćih navijača - Copyright Tanjug/ AP Photo/Bernat Armangue

veličina teksta

Aa Aa

Fudbaleri Atletiko Madrida i Reala remizirali su 1:1 (0:0) u osmom kolu španske La Lige.

Svašta smo mogli da vidimo večeras na "Metropolitanu". Dinamičnu utakmicu, grčevitu borbu na sredini terena i veliku želju kod oba madridska velikana, da bi vrhunac atmosfere sa derbija doživeli sredinom drugog poluvremena, kada je zbog "divljanja" navijača Atletika, sudija na kratko morao i da prekine utakmicu.

Naime, posle pogotka Edera Militaa i radovanja Tibe Kurtoe, navijači domaćeg tima, izrevolitrani "ponašanjem" golmana Reala, zasuli su Belgijanca upaljačima, punim kesama i ostalim predmetima sa tribina. A, u opštem rasulu, koji nismo navikli da vidimo po stadionima u Španiji, glavni arbitar Ferer Buskets odlučio je povuče obe ekipe u svlačionicu dok se situacija ne smiri.

Nakon nekoliko minuta pauze i posle molbi igrača i trenera Atletika, Dijega Simeonea, navijači su smirili strasti, pa je utakmica nastavljena, a u dodatnih pola sata videli smo još uzbuđenja.

Iako je delovalo da će Real sačuvati prednost koju je teškom mukom stekao, Atletiko je u dubokoj nadoknadi stigao do izjednačenja, nakon što je prethodno propustio nekoliko dobrih prilika. A, ono što su promašili Ljorente, Grizman, De Paul i ostali... Nije Korea! 

Taman kada se činilo da će Real osvojiti ceo plen na ovom teškom gostovanju i prići Barsi na bod zaostatka, Argentinac je iskoristio odličan pas Galana i u 95. minutu, na ogrooomno oduševljenje navijača, postavio konačnih - 1:1, okončavši ovaj derbi na možda i najpravedniji način.

Komentari (0)

Sport