Fudbal

Nije mnogo odmarao: Rafael Varan dobio novi posao u klubu iz Serije A u kojem je završio karijeru

Komentari

Autor: Tanjug

19/10/2024

-

11:35

Nije mnogo odmarao: Rafael Varan dobio novi posao u klubu iz Serije A u kojem je završio karijeru
Nije mnogo odmarao: Rafael Varan dobio novi posao u klubu iz Serije A u kojem je završio karijeru - Copyright Tanjug/AP Photo/Rui Vieira

veličina teksta

Aa Aa

Iznenadio je sve Rafael Varan odlukom da početkom jeseni završi profesionalnu karijeru, a sada je stigla nova iznenađujuća informacija - postao je član uprave Koma.

U italijanskom klubu su objasnili da bivši reprezentativac Francuske iskustvom koje poseduje može da pomogne klubu da još više "poraste".

"Komo sa zadovoljstvom objavljuje imenovanje Rafaela Varana za člana odbora. Nedavno se povukao iz profesionalnog fudbala i preneće iskustvo i liderstvo u ovu novu ulogu, obeležavajući sledeće poglavlje svoje karijere van terena. Njegov rad u upravi će koristiti ne samo igračima već i široj zajednici kroz obrazovne inicijative. Integracijom akademske, liderske i stručne obuke u programe za mlade, Varan ima za cilj da pomogne mladim sportistima da se pripreme za život izvan fudbala", stoji u klupskom saopštenju.

Varan (31) je tokom leta potpisao za Komo igrački ugovor, ali je nedavno objavio kraj karijere zbog povrede, ne odigravši ni minut za klub u Seriji A.

U prebogatoj igračkoj karijeri Varan je igrao za Lans, Real i Mančester Junajted. Sa Realom je osvojio četiri Lige šampiona, četiri titule svetskog klupskog prvaka, tri titule prvaka Španije i jedan Kup Kralja. Sa Mančester Junajtedom je osvojio FA Kup. 

Varan je bio dugogodišnji član reprezentacije Francuske sa kojom je bio svetski prvak 2018. godine. Između 2012. i 2023. dres "galskih petlova" nosio je 93 puta i dao je pet golova.

Komentari (0)

Sport