Fudbal

Počinje Liga nacija: Može li "oslabljena" Srbija do trijmufa protiv Španije i kakva je atmosfera u reprezentaciji i FSS?

Komentari

Autor: Euronews Srbija

05/09/2024

-

15:13

Počinje Liga nacija: Može li "oslabljena" Srbija do trijmufa protiv Španije i kakva je atmosfera u reprezentaciji i FSS?
Počinje Liga nacija: Može li "oslabljena" Srbija do trijmufa protiv Španije i kakva je atmosfera u reprezentaciji i FSS? - Copyright Profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Fudbalskoj reprezentacije Srbije predstoji prvi meč u A grupi Lige nacije, na kojem će se "orlovi" sastati sa ni manje, ni više, evropskim šampionom, Španijom. Utakmica će se odigrati na stadionu "Rajko Mitić", sa početkom od 20.45 časova (Arena 1 Premium). 

Uoči susreta sa "furijom", za medije je govorio selektor reprezentacije Srbije, Dragan Stojković, a mnogi se pitaju kako će izgledati igra naše reprezentacije nakon što je predstavljen "okrnjen" sastav za Ligu nacija, u odnosu na proteklo Evropsko prvenstvo. 

Sportski novinar Miljan Milićević kaće da "nije pogodan trenutak" za meč protiv evropskog prvaka, s obzirom na to da se radi o reprezentaciji sa veoma jakim sastavom.

"Španija je došla sa osmoricom fudbalera koji su igrali u finalu Evropskog prvenstva, doduše bez, po meni, najboljeg fudbalera sveta u ovom trenutku, Rodrija", ističe Milićević navodeći da ipak to nije najveći problem u ovom trenutku za našu reprezetaciju.

"Ono što više brine je naš sastav, odnosno naša reprezentacija - stanje u našem savezu. Sve ono što je trebalo možda da se dogodi odmah posle Evropskog prvenstva ili nekoliko nedelja posle Evropskog prvenstva, dogodilo se sada, a to je da je nekolicina najboljih fudbalera otkazala učešće, doduše zbog povreda. Da li je reč o povredama ili nije o povredama? Selektor je rekao da su njemu rekli da su povrede, a da ako neko drugi zna da je nešto drugo u pitanju, da to mora da kaže. Ja mislim da su ti fudbaleri morali da kažu javno, kada je već polemika u društvu oko toga da li bojkotuju ili ne, da su oni morali da izađu, kao što je jednom tako izašao Nemanja Matić, ili kao što je jednom izašao Luka Jović i rekao - ne, ja se ne slažem sa svojim selektorom i neću da igram", ukazuje naš sagovornik.

"Sukob između Stojkovića i Šurbatovića trajao duže vreme" 

Milićević naglašava da je stanje u reprezentaciji potpuno poremećeno nakon Evropskog prvenstva i da "svaki razočaravajući rezultat uvek dovodi do poremećene situacije". 

"Dragan Stojković je možda shvatio da je sa ovim timom dostigao neki limit, da nešto želi da promeni, da je neka atmosfera u ekipi, iako su možda najbolji fudbaleri, da jednostavno atmosfera trenutno nije po njegovom mišljenju kako treba i da sa tim igračima ne može da napravi neki iskorak. Možda je ovo samo njihov bojkot. Tako da u svakom slučaju je jedna negativna atmosfera i među navijačima, što je možda od svega najgore. Plašim se da će na stadionu Rajko Mitić biti 10-15 hiljada ljudi, koji će radije doći da gledaju Španiju nego da bodre naš nacionalni tim", kaže Milićević.

On se osvrnuo i na kadrovske promene u vrhu FSS-a, ističući da nam to pokazuje da kada je Dragan Stojković došao na čelo reprezentacije, da je tražio potpunu kontrolu nad savezom. 

"To se nije dogodilo tada, onda su svi bili zaslepljeni dobrim rezultatima, odlaskom na takmičenja. Međutim, sada su isplivale neke stvari, ja imam informaciju da taj sukob između njega i generalnog sekretara Šurbatovića i ostalih ljudi, traje već i duže vreme, da je pre Evropskog prvenstva on bio jako nezadovoljan organizacijom putovanja i smeštajem", ističe Milićević.

Osim Španije, Srbija će se u grupnoj fazi sastati sa reprezentacijom Danske i Švajcarske. O svemu tome, govorio je novinar Milićević, ali i o tome kakve su šanse naše reprezentacije sa izmenjenim sastavom i novim kabinetom.

Kompletno gostovanje možete pogledati ispod. 

Euronews Srbija

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Sport