Fudbal

Rezultat u Nemačkoj je bio loš, ja sam glavni krivac za to: Dragan Stojković govorio o Evropskom prvenstvu

Komentari

Autor: Euronews

02/09/2024

-

11:31

Euronews TV

veličina teksta

Aa Aa

Fudbalska reprezentacija Srbije okuplja se ovog ponedeljka u Kući fudbala u Staroj Pazovi, a selektor Dragan Stojković je pre priče o novom ciklusu Lige nacija pričao o neuspehu na Evropskom prvenstvu.

Iskusni stručnjak je još jednom izneo stav da je u Nemačkoj doživljen rezultatski neuspeh i odgovornost za to je preuzeo na sebe potpuno stavši u zaštit igrača.

"Osećam obavezu da se vratim na Evropsko prvenstvo i na neusph koji smo imali. Mi smo kao odgovorni ljudi, a ja kao prvi, napravili analizu do najmanjih detalja šta je sve uticalo da imamo neuspeh. Cilj je bio da se kvalifikujemo i nedostajalo nam je samo da postignemo gol na dve utakmice u kojima smo odigrali nerešeno. Istina je da nam je nedostajalo nešto malo i moramo da pronađemo način da to promenimo", rekao je Stojković i dodao:

"Da je bilo grešaka na svim nivoima, bilo je, pre svega mojih, ali u fudbalu je suština u tome da se greške uočavaju i da se reše. Pre tri godine kad sam preuzeo reprezenetaciju stanje nije bilo dobro, a mi smo uspeli da napravimo pobedničku grupu ljudi koja je uspela da ostvari rezultat. To su igrači koji su najzaslužniji za rezultate, a njih sam ja birao i, dakle, nisam pogrešio kad sam ih birao."

Stojković se dotakao i odnosa koju je javnost mala prema njemu i nacionalnom timu nakon povratka iz Nemačke:

"Između toga da budem vređan i toga da vređam, ja prihvatam ovu prvu opciju jer u mom karakteru nije da ja vređam. Mislim da uopšte to nije bilo loše u Nemačkoj, igrali smo EP posle 24 godine, a sam odlazak na EURO je uspeh za nas. Pominjao se i taj moj izveštaj na 'samo' osam strana, a to je zapravo bio premilinarni izveštaj, dok je kasnije usledila duža verzija. Ali nema veze mi verujemo u to što radimo i nadam se da ćemo u budućnosti biti bolji, a pojedine kritike nisu na mestu", rekao je selektor.

Komentari (0)

Sport