Fudbal

Stojković objasnio: Mitrović dolazi, Vlahović ima naše razumevanje, Sergej možda u novembru

Komentari

Autor: Euronews

07/10/2024

-

10:43

Stojković objasnio: Mitrović dolazi, Vlahović ima naše razumevanje, Sergej možda u novembru
Stojković objasnio: Mitrović dolazi, Vlahović ima naše razumevanje, Sergej možda u novembru - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Selekcija Srbije danas se okuplja u Staroj Pazovi i počinje pripreme za dva oktobarska meča u UEFA Ligi nacija protiv Švajcarske u Leskovcu (12. oktobar) i Španije (15. oktobar u Kordobi).

Selektor Dragan Stojković rešio je da demistifikuje izostanke Dušana Vlahovića, Sergeja Milinkovića Savića i sa oktobarskog okupljanja.

"Niti je problem FSS, ni reprezentacija, ni selektor. Nema bojktovanja, razgovarao sam sa svima. Vlahović me je dva puta zamolio da ne dolazi zbog proordičnih problema. Rekao je da može da se posveti tom rešavanju samo u pauzama i ja to poštujem. Izvesno se radi o velikom problemu, a ja ne želim da idem u detalje, da mi se igrač ispoveda. Što se tiče Sergeja, doneli smo zajedničku odluku da preskoči i ovaj termin. Verujem da će u novembru na psihičkom planu biti spreman da se priključi reprezentaciji. To je dogovor između mene i njih. Nadam se da za Vlahovića na sledećem okupljanu neće biti problema", istakao je Stojković.

Ne voli Piksi medijsku sliku koja se napravila, a potvrdio je da Mitrović dolazi.

"Pre svakog objavljivanja spiska razgovoram sa mnogo igrača. Od njih dobijem informaciju i potvrdu o njihovom stanju. Na osnovu toga pravim spisak. Bilo bi ružno da ih stavim na spisak a oni se ne pojave. Mitrović se oseća odlično, nema više problema sa zadnjom ložom. Imao je u prethodnom periodu terapije, rehabilitacije, utakmice, ali mi je rekao da je mnogo bolje nego u septembru. Rekao je da ga stavim na spisak i on dolazi danas kao i svi drugi", objasnio je Stojković.

Selektor smatra da Rade Bogdanović može da izjavi šta god želi, ali nema nemeru da se raspravlja o situaciji Dušava Vlahovića i njegovom navodnom bojkotu selekcije.

"Izjava dotičnog... Poštujem svačije mišljenje, a da li ću ga prihvatiti, to je druga stvar. Ako Vlahović kaže drugačije kaže nego što sam vam ja rekao onda je to ozbiljan problem. A, nećete ništa drugačije čuti od njega. Ja sa njim pričam stalno, čuli smo se posle Lajpciga, čestitao sam mu na golovima. Njegov nedozalak ovde je razlog velikog privatnog problema. Ja ne ulazim u ničiji privatni život. Mnogo je lako reći nešto što će imati odjek u javnosti, da zabavljate narod i budete interesantni. Ja sedim ovde sa velikom odgovornošću i ne igram se sa tim stvarima. Vlahović je važan igrtač, nedostaje nam, neko je ko treba Srbiji. Očekujem da će se brzo priključiti", još jednom je ponovio Stojković.

Selektor Stojković imao je mnogo više muka dobijajući lekarske izveštaje posle mečeva odigranih za vikend. Petorica fudbalera sa spiska po svemu sudeći neće moći da igraju, naknadni poziv dobio je samo golman TSC-a MArko Ilić.

"Imamo mnogo kadrovskih problema, ali sve selekcije ih imaju. Igrači su povređeni, otkazuju. Neće doći Srđan Babić, povreda desnog kolena i razmišlja se o opraciji. Na njima je da donesu tu odluku. To je razlog što nije tu, a ne izmišljene priče čpo medijima. Mali Ratkov je povredio pripoj zadnje lože i čeka ga pauza do šest nedelja. To smo dobili od Salcburga. Apsurdno je da maltretirate nekog da dođe a dva meseca ne može da igra. Imamo Vanju Milinkovića Savićam koji je zadobio povredu desnog kolena, čini mi se da je meniskus. On dolazi danas, pa ćemo na licu mesta videti šta ćemo. Što se Ivana Ilića tiče, uradiće se dodatni pregled, a radi se o upali vene Ahilove tetive. Radićemo dodatne preglede i donositi odluke na osnovu procena medicinskog stafa".

Ne dolazi ni Andrija Živković

"Andriji je izašao sinoć pre kraja meča, urađena mu je jutros magnetna rezonanca, ima bol u kolenu i oslobodićemo ga najverovatnije. Nema potrebe da dolazi u Beograd. Ako Vanja ne može, naknadni poziv je upućen Marku Iliću iz TSC-a", istakao je Stojković.

Komentari (0)

Sport