Fudbal

Večernji termin četvrtfinala EURO 2024 donosi još jednu poslasticu: Kilijan Mbape protiv Kristijana Ronalda

Komentari

Autor: Euronews

05/07/2024

-

11:58

Večernji termin četvrtfinala EURO 2024 donosi još jednu poslasticu: Kilijan Mbape protiv Kristijana Ronalda
Večernji termin četvrtfinala EURO 2024 donosi još jednu poslasticu: Kilijan Mbape protiv Kristijana Ronalda - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Iako je prvi četvrtfinalni meč Evropskog prvenstva u Nemačkoj između domaćina i Španije u fudbalskoj javnosti označen kao "finale pre finala", ni drugi susret današnjeg dana, u kojem se sastaju Portugal i Francuska, ne zaostaje mnogo.

Istina, "trikolori" jesu favoriti za prolaz među četiri najbolje ekipe na "Starom kontinentu", ali kada naspram sebe imate ekipu u kojoj igra Kristijano Ronaldo onda ne možete previše da se opustite.

"Pred svaku utakmicu govorim isto, a to je da smo mi ovde u Nemačku došli da stignemo do samog kraja. To ne znači da smo prepotentni i da ne cenimo večerašnjeg rivala, već samo da verujemo u sebe. Mislim da igramo dobro, Kilijan Mbape se oseća sve bolje nakon povrede nosa i imamo čemu da se nadamo. Treba samo da kvalitet koji posedujemo pokažemo na terenu", rekao je selektor Francuske, Didije Dešan.

Njegov kolega na klupi Portugala, Roberto Martinez takođe veruje u uspeh, jer smatra da je ekipa iz svakog dosadašnjeg meča na EURO 2024 uspela da izvuče pouke.

"Nama je poslednji meč protiv Slovenije mnogo značio. Nakupili smo se samopouzdanja i spremni dočekujemo duel protiv jedne od najboljih svetskih selekcija. Znamo ko če biti sa druge strane, to su sve vrhunski igrači, al i mi imamo fantastičan tim i nema razloga da se ne nadamo pobedi", rekao je Martinez.

EURO 2024, četvftfinale

petak

Nemačka – Španija 18.00 (A1P)
Portugal – Francuska 21.00 (A1P)

subota

Engleska – Švajcarska 18.00 (A1P)
Holandija – Turska 21.00 (A1P)

Komentari (0)

Sport