Fudbal

Greške skupo koštale Crvenu zvezdu u UEFA Ligi šampiona

Komentari

Autor: Euronews

02/10/2024

-

08:50

Greške skupo koštale Crvenu zvezdu u UEFA Ligi šampiona
Greške skupo koštale Crvenu zvezdu u UEFA Ligi šampiona - Copyright Tanjug/AP Photo/Luca Bruno

veličina teksta

Aa Aa

Poraz od Benfike (1:2) na stadionu "Rajko Mitić", pa ubedljivo izgubljen meč od Intera (0:4) na "Đuzepe Meaci", nisu doživljeni samo zbog kvaliteta protivnika, već više zbog kardinalnih grešaka i to iskusnih igrača u periodima od po pola sata koji ne bi smeli da se ponavljaju ni na treninzima, a ne na mečevima UEFA Lige šampiona.

Onih preostalh 120 minuta, Zvezda je pokazala da ima tim, strukturu igre da učini i nešto više. Benfika je trpela veliki pritisak u drugom poluvremenu, dok Interu do 60. minuta nije bilo svejedno na Meaci. Međutim, broj i nivo individualnih grešaka jednostavno nije mogao da ne bude kažnjen. 

"Utakmica je izgubljena direktnim našim greškama. Protiv Benfike dve, sada četiri, sami sebi smo dali sve golove. Teško mi pada, žao mi je što primamo ovako naivne golove. Najiskusniji igrači?Kad je neko mlad, kad izgubi loptu nije problem. Problem je kad kod iskusnih igrača imate takve greške, ali to je fudbal, dešavaju se takve stvari", konstatovao je trener Zvezde Vladan Milojević.

Kad se greška jednom dogodi može da se podvede pod "dešava se", ali kada se to ponovi dva puta onda počinje da postaje problem. Golman Glazer je u oba meča primio po gol iz slobodnih udaraca i to u svoj ugao.

"Različiti su bili šutevi. Protiv Benfike sam možda i mogao bolje da reagujem. Na Meaci nisam video, bio je to fenomenalan udarac i da je neko od momaka, mislim Krunić, zakačio loptu. Bilo je teško bilo šta uraditi. Ne možete sve da skinete. Ne može da bude dobro kada izgubite 4:0. Većina golova došla je posle naših individualnih grešaka. Ali, kao što znate, sve je to deo utakmice, sve je to deo fudbala. Mislim da smo dobro igrali do drugog gola koji smo primili, uspevali smo da kreiramo šanse. Videćemo šta će nam budućnost doneti", istakao je Glazer koji je odbranio tri zicera.

Uložen trud, pretrčani kilometri, dobijeni dueli, stvorene prilike, padali su u vodu pred gubljenjem lopte na 18 metara (Elšnik, Krunić), dekoncentracijom (Drkušić, Spajić)...

"Težak poraz. Izgubiti 4:0 nikada nije lako, naročito kada na momente imaš osećaj da možeš da igraš sa njima. Opet neke naše greške koje njima omogućuju da lako dođu do šansi. A oni imaju kvalitet da to završavaju. Po igri, nisu bili 4:0 ispred nas. Fudbal se igra za golove, oni su dali četiri, a mi nijedan. Po posedu smo bili tu. Nismo kreirali neke šanse, ali nam je nešto falilo da to kapitaliziramo. Sa druge strane, oni su nas kaznili odmah kako smo im dali priliku. Treba da izbegavamo te greške pozadi kada igramo iz zadnje linije. Ali to je naš način i nećemo odustati od toga. Mi kao Crvena zvezda i u ligi igramo takav fudbal. Vidi se na momente da možemo na tom nivou, ali ne 90 minuta. Izgubimo fokus u nekom trenutku. Boli jer imaš osećaj da možeš više. Ajde da su nas razvalili pa da im skineš kapu...", rekao je Elšnik. 

Za sada se greške nižu, a porazi sustižu. Crvena zvezda je za sada na nuli, postoje aspekti u igri koji hrabre, najavljuju veće domete, ali trener Vladan Milojević i njegov stručni štab imaju sada tri nedelje do 22. oktobra i trećeg kola UEFA Lige šampiona. Monako igra odlično ove sezone, a na "Luju drugom" crveno-beli u utorak (22.10.) od 18.45 časova (TV Arena Premium) ne smeju da ponove greške iz prva dva kola.

Komentari (0)

Sport