Fudbal

Domaćin protiv najbolje ekipe dosadašnjeg dela EURO: Nemačka i Španija odlučuju ko će u polufinale Evropskog prvenstva

Komentari

Autor: Euronews

05/07/2024

-

11:00

Domaćin protiv najbolje ekipe dosadašnjeg dela EURO: Nemačka i Španija odlučuju ko će u polufinale Evropskog prvenstva
Domaćin protiv najbolje ekipe dosadašnjeg dela EURO: Nemačka i Španija odlučuju ko će u polufinale Evropskog prvenstva - Copyright Profimeidia

veličina teksta

Aa Aa

Možda jeste poštapalica i možda je od količine upotrebe ta fraza izgubila na značaju, ali prvi meč četvrtfinala Evropskog prvenstva u Nemačkoj između domaće selekcije i Španije zaista je finale pre finala (18.00).

Španci su se prema prikazanoj igru u dosadašnjem delu šampionata izdvojili od ostalih reprezentacija, čini se kao da se ekipa selektora Luisa de la Fuentea nalazi u najboljoj formi, ali Nemačka nikada nije za potcenjivanje, pogotovo kada igra na domaćem terenu.

"Očekuje nas susret dve vrhunske ekipe, ali ne mogu da kažem da će onaj ko trijumfuje večeras osvojiti EURO, mada sam apsolutno siguran da moji igrači imaju potencijal za to. Nijednog od njih ne bih menjao ni za šta na svetu i onu su za mene najbolji. Međutim, fudbal je takva igra da ne pobeđuju uvek onaj ko je kvaltetniji, već zavisi kako se odvijaju stvari na terenu", rekao je De la Fuente i dodao:

"Nemačka je veliki tim, ima sjajne pojedince i uz to će uz sebe imati veliku većinu navijača na tribinama. Oni u tome vide svoju prednost, mi se nadamo da će im to stvoriti pritisak i da ćemo uspeti da iskoristimo to".

Optimizam oko sebe širi i selektor domaćeg sastava, Julijan Nagelsman koji tvrdi da njegovi igrači imaju potencijal da stignu do same završnice Evropskog prvenstva.

"Španija je vrhunska ekipa i sa mnogo pažnje pristupamo večerašnjem duelu, kao što to, uostalom, radimo i protiv bilo kog drugog protivnika. Moramo imati na umu da ovo nije finale, ma koliko neki smatrali da će, uz našu pobedu, posle ove utakmice sve biti lakše na putu do osvajanja titule. Ne, ovo je četvtrfinale i tako se postavljamo. Imamo mnogo samopouzdanja i nadamo se da ćemo pobediti", rekao je Nagelsman.

EURO 2024, četvftfinale

petak

Nemačka – Španija 18.00 (A1P)

Pottugal – Francuska 21.00 (A1P)

subota

Engleska – Švajcarska 18.00 (A1P)
Holandija – Turska 21.00 (A1P)

Komentari (0)

Sport