Fudbal

Argentina u polufinalu Kopa Amerika: Mesi pogodio prečku u penal završnici, ali je Martinez sve to ispravio

Komentari

Autor: Euronews

05/07/2024

-

09:10

Argentina u polufinalu Kopa Amerika: Mesi pogodio prečku u penal završnici, ali je Martinez sve to ispravio
Argentina u polufinalu Kopa Amerika: Mesi pogodio prečku u penal završnici, ali je Martinez sve to ispravio - Copyright Tanjug/AP Photo/Kevin M. Cox

veličina teksta

Aa Aa

Kakvu su utakmicu odigrali Argentina i Ekvador u četvrtfinalu Kopa Amerika! Za pamćenje! Prepunu uzbuđenja i preokreta i na kraju je aktuelni svetski šampion slavio nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca 4:2 nakon što je posle  90 minuta rezultat bio 1:1.

Junak penal završnice bio je golman Emilijano Martinez koji je odbranio dva udarca sa bele tačke reprezentativcima Ekvadora i tako spasao svog kapitena Lionela Mesija koji je u prvoj seriji panenkom pogodio stativu.

Ali, to je bio samo vrhunac drame koja je započela mnogo ranije.

Argentina je povela u 38. minutu golom Lisandra Martineza i imala je to vođstvo sve do drugog minuta sudijske nadoknade. Čak je imala i sreće da je Ener Valensija u 62. minutu pogodio stativu nakon udarca sa bele tačke, a onda je Kevin Rodrigez u dubokoj nadoknadi, kada se širom Argentine već slavila pobeda, šokirao rivala i izjednačio na 1:1.

Pravila u Kopa Amerika su takva da se ne igraju produžeci nego se odmah prionulo na izvođenje jedanaesteraca, pa je sasvim logično bilo da nakon dramatičnog kraja utakmice Ekvadorci budu u psihloškoj prednosti.

Normalno je bilo i da ona još više poraste nakon što je Mesi krajnje nonšalantno pristupio svojim obavezama u prvoj seriji i pogodio okvir gola.

Međutim, na scenuje tada stupio golman Aston Vile koji je zasutavio udarce Angeu Meni i Alanu Mindi, a kako niiko od njegovih saigrača više nije promašivao Nikolas Otamendi je golom u petoj seriji odveo Argentinu u poluifnale, gde će joj rival bit pobednik meča Venecuela - Kanada koji se igra u noći između petka i subote, uz direktan prenos na kanalu TV Arena 1 Premium.

Druga dva četvrtfinala duela igraju se u večeri između subote i nedelje i u njima se, taođe uz prenos na TV Arena 1 Premum, sastaju Kolumbija - Panama i Urugvaj - Barzil.

Komentari (0)

Sport