Sezona

Tri destinacije za letovanje u oktobru: More je i dalje toplo, temperatura oko 30°C, a cene i do 300€ niže

Komentari

Autor: Euronews Srbija/T.T.

22/09/2024

-

08:33

Tri destinacije za letovanje u oktobru: More je i dalje toplo, temperatura oko 30°C, a cene i do 300€ niže
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

U vreme kada letnja žega počinje da popušta, u mnogim delovima sveta oktobar predstavlja idealnu priliku za putnike koji traže još sunca, još avantura, ali i još mora . Ako planirate odmor baš u ovom periodu, razmotrite tri destinacije na kojima leto i dalje traje, ali sa prijatnijim temperaturama. Svaka od njih nudi jedistvena iskustva i savršenu priliku za letovanje kad mu, možda vreme nije.

Egipat

Unsplash

 

Neki od najpoznatijih istorijskih lokaliteta nalaze se upravo u Egiptu, uključujući Velike piramide u Gizi i kompleks hramova u Luksoru. Osim toga, oktobar je fantastično vreme za posetu jer su temperature mnogo prijatnije za dnevne izlete.

U oktobru je i more dovoljno topo za plivanje, snorkling, ronjenje i uživanje u svemu onome što Crveno more nudi.

Osim toga, u oktobru su niže cene u Egiptu, što znači da možete pronaći jeftinije aranžmane u poređenju sa onima u avgustu. Cene hotela i izleta su niže, što vam omogućava da uživate u rizortovima sa pet zvezdica po daleko pristupačnijim cenama.

Cene aranžmana za oktobar na bazi sedam do devet noćenja i all inlusive usluge i avionskog kreću se od 620 evra po osobi.

Tunis

Unsplash

 

Tunis takođe nudi bogatu istoriju, prelepe mediteranske plaže i gostoprimljivu kulturu što ga nesumnjivo čini jedinstvenom destinacijom za letovanje u oktobru. Vreme je i dalje toplo, a posetioci mogu iskusiti i neke od brojnih izleta na kojima će se upoznati sa čarima arapske, berberske i francuske kulture.

Premda se u oktobru beleži pad turista u Tunisu, to znači i niže cene aranžamana. Najpopularnija mesta su Hamamet i Susa, a more je podjednako toplo kao i u septembru.

Cene aranžmana na bazi polupansiona ili all inclusive usluge i avionskog prevoza na bazi devet noćenja u oktobru kreću se već od 430 evra.

Kipar

Unsplash

 

Kipar je poznat po rajskim plažama, bogatoj istoriji i raznolikim pejzažima. Ostrvo je de fakto kulturna mešavina bogata grčkim i turskim uticajima, pa tako nudi ponešto za svakog putnika.

Oktobar ujedno predstavlja kraj sezone na ovom ostrvu, pa je mnogo manje turista što čini boravak na plaži i atmosferu daleko prijatnijom. Pored uživanja na plaži, Kipar nudi i brojne istorijske lokalitete, uključujući antičke ruševine i svetsku baštinu poput Pafosa.

I ne brinite, ovde je more u oktobru takođe toplo. Na popularnim destinacijama kao što je Aja Napa, beach barovi otvoreni su do kraja godine.

Baš kao i na prethodne dve destinacije, cene su mnogo niže, a rizortovi imaju specijalne ponude i pakete za daleko povoljniji odmor nego u avgustu. Tako su cene aranžmana na bazi doručka ili polupansiona i avionskog prevoza u hotelima sa tri zvezdice već od 670 evra u oktobru.

Komentari (0)

Putovanja