Novosti

Jedna od najskupljih plaža na svetu nalazi se u Grčkoj: Najniža cena noćenja u sezoni iznosi 269 evra

Komentari

Autor: greekreporter.com

07/09/2024

-

21:55

Jedna od najskupljih plaža na svetu nalazi se u Grčkoj: Najniža cena noćenja u sezoni iznosi 269 evra
Jedna od najskupljih plaža na svetu nalazi se u Grčkoj: Najniža cena noćenja u sezoni iznosi 269 evra - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Jedna plaža u Grčkoj dobila je titulu jedne od najskupljih na svetu. Prema magazinu "TravelMag", plaža Platis Jalos na grčkom ostrvu Mikonos zauzela je 17. mesto po ceni posete, pri čemu je najjeftiniji dvokrevetni smeštaj u hotelu ili pansionu u proseku iznosio 269 evra po noćenju.

Mikonos je jedno od najpopularnijih ostrva koje posećuju turisti koji dolaze u Grčku. Poznata po svojim prelepim plažama, ova destinacija je omiljeno mesto za one koji traže opuštanje, ali i dobar noćni život.

Istraživanje TravelMag-a obuhvatilo je globalne destinacije koje su ispunjavale određene kriterijume - morale su da imaju minimium dvadeset hotela i pansiona, ali i barem jednu plažu. Magazin je izračunao prosečnu cenu za najpovoljniji dvokrevetni smeštaj dostupan na svakoj destinaciji za mesec avgust 2023. Da bi se osigurao kvalitet, uračunati su samo hoteli sa ocenom od najmanje tri zvezdice u blizini centra grada ili plaže.

Na vrhu rang liste nalazi se grad Nantaket, na istoimenom ostrvu južno od Kej Koda u Masačusetsu, sa prosečnom cenom noćenja od 624 evra. Blizu je i Positano, smešten na obali Amalfija koji je zauzeo drugo mesto sa prosečnom cenom noćenja od 433 evra. Montauk, šarmantno selo na poluostrvu Long Ajlend zauzelo je treću poziciju sa prosečnom cenom od 430 dolara po noći za najjeftiniji dvokrevetni smeštaj.

Zanimljivo je da SAD dominiraju listom sa 11 od 20 najskupljih plaža prema anketi TravelMag-a. Preostalih devet destinacija nalazi se u Evropi. Region Nove Engleske je dobro zastupljen sa pet destinacija: Nantaket, Kenebankport, Provinstaun, Bar Harbor i Portland.

Sen Trope, poznato francusko letovalište zauzelo je četvrto mesto sa prosečnom cenom noćenja od 396 evra. Monako, grad-država smešten na francuskoj rivijeri, takođe se nalazi na listi, rangirajući se na deveto mesto po trošku. Italija je uvrštena na listu sa četiri plaže, a to su Positano, Kapri, Amalfi i Santa Margarita Ligure.

Pixabay

 

Grčko ostrvo Mikonos je izuzetno popularno među turistima, ali sa jednom od svojih prelepih plaža koja je ocenjena kao jedna od najskupljih na svetu, postavlja se pitanje da li bi ono moglo biti suviše skup za posetu.

Međutim, istina je da je Mikonos takođe pogodan i za one koji raspolažu srednjim budžetom. Moguće je uživati u čarima ovog ostrva sa budžetom od samo šezdeset evra dnevno uz malo pažljivog planiranja. Na primer, trebalo bi izbegavati posetu u vrhuncu turističke sezone u avgustu, i umesto toga otići u junu, julu, septembru, pa čak i oktobru.  U to vreme su cene smeštaja daleko povoljnije.

Komentari (0)

Putovanja