Život

Odbegla divlja mačka karakal uhvaćena ispod terase jednog stana u Čikagu

Komentari

Autor: Tanjug

16/10/2024

-

11:25

Odbegla divlja mačka karakal uhvaćena ispod terase jednog stana u Čikagu
Unsplash/Joshua J. Cotten - Copyright Unsplash/Joshua J. Cotten

veličina teksta

Aa Aa

Nakon što je primećena kako luta golf terenom nedaleko od Čikaga, egzotična divlja mačka karakal, koja nastanjuje neke delove Azije i Afrike, pronađena je kako se skriva ispod terase jednog stana u čikaškoj četvrti Hofman Estejts, saopštila je lokalna policija.

Lokalna policijska uprava je saopštila da je tokom proteklih nekoliko dana obaveštavana o "velikoj mački u oblasti Dela i golf terena Hil Dale" i potvrdila da je mačka identifikovana kao karakal, vrsta koja se odlikuje upečatljivim izgledom sa dugim nogama, kratkim repom, dugim ušima sa čupercima i velikim očnjacima, prenosi ABC News.

"Nakon nekoliko dana, specijalizovane službe policije su uspele da lociraju i uhvate karakala", navodi se u saopštenju policijske uprave Hofman Estejtsa.

Nije poznato odakle je ova životinja došla, kome je pripadala ili kako je pobegla, ali su karakali međunarodno zaštićena ugrožena vrsta i vlasti rade sa lokalnim i federalnim agencijama na zbrinjavanju ovog primerka.

"Cilj policijske uprave Hofman Hofman Estejts jeste bezbedno preseliti životinju u Zoološki vrt ili centar za divlje životinje koji može adekvatno da se brine o njoj", izjavio je predstavnik lokalne vlasti. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin