Život

U dvadesetim… - Ceo svet je naš, a pred nama je ceo život da shvatimo šta želimo od njega

Komentari

Autor: PR

04/10/2024

-

13:58

U dvadesetim… - Ceo svet je naš, a pred nama je ceo život da shvatimo šta želimo od njega
U dvadesetim… - Ceo svet je naš, a pred nama je ceo život da shvatimo šta želimo od njega - Copyright Plakat/Promo

veličina teksta

Aa Aa

Jedna od najvećih studentskih organizacija ESTIEM LG Beograd pri Fakultetu organizacionih nauka, i ove godine, po 14. put zaredom organizuje projekat Budi Coolturan.

Ovogodišnja tema projekta je "Menjam sebe, a kultura menja sve(t)". Projekat će se realizovati od 11. do 13. oktobra.

ESTIEM je evropska studentska organizacija koja povezuje studente industrijskog inženjerstva i menadžmenta i čini je 76 lokalnih grupa, od kojih je jedna u Beogradu sa sedištem na Fakultetu organizacionih nauka. Lokalna grupa Beograd postoji već 18 godina i organizuje veliki broj projekata godišnje, kako lokalnih, tako i internacionalnih.

"Budi Coolturan" je jedan od najvećih lokalnih projekata koje organizuje ESTIEM LG Beograd. Nijedne godine nije ostavio učesnike ravnodušnim, a verujemo da će ovogodišnja tema probuditi nešto novo u njima.

Ovog puta teme će se fokusirati na dileme mladih u dvadesetim godinama i snagu kulture i umetnosti da oblikuje nas i svet oko nas.

Dvadesete su doba kada tragamo za sobom, preispitujemo svoje izbore, menjamo pravce i ponekad se osećamo izgubljeno, misleći da smo u tome sami. Ali nismo. Predavanja koja će učesnici slušati pomoći će im da prošire svoje vidike i lakše podnesu pritisak koji osećaju u ovom periodu života. Ono što je takođe važno, projekat je humanitarnog karaktera i sav prikupljen novac doniraće se fondaciji Srbi za Srbe za izgradnju kuće jednoj porodici.

Čemu će prisustvovati učesnici?

Petak, 11. oktobar rezervisan je za svečano otvaranje projekta gde će učesnici imati priliku da se upoznaju sa projektom i temom. Otvaranje će upotpuniti razni muzički i umetnički nastupi. Tokom druga dva dana projekta, imaće priliku da kroz niz panela dobiju odgovore na neka od najvažnijih životnih pitanja, te budu podstaknuti na dalje istraživanje svojih bića. Subota, 12. oktobar, započeće razgovorima o raskršću sa kojim se susrećemo u dvadesetim godinama - neprestano preispitivanje sebe, svojih izbora, odluka… pritisci koje nam nameće okruženje, ali i mi sami - kako se izboriti? Govoriće se o nesumnjivom uticaju koji globalizacija i tradicija imaju na kulturu i načinima na koje ova dva fenomena uzajamno egzistiraju. Ispitaćemo kakav uticaj mediji imaju na mlade, alate i trikove koje koriste, te podsetiti na važnost negovanja ličnog kritičkog mišljenja. Bavićemo se i uticajem koji muzika ima na pojedince koji je slušaju i razvijanjem svesti o posledicama koje ona može imati na mlade.

Nedelja, 13. oktobar, biće posvećen razgovorima o međuljudskim odnosima, tipovima ličnosti i očuvanju sopstvenog “ja” kao jednog dela odnosa. Uz to, upoznaćemo učesnike sa perspektivnim mladim umetnicima iz sfera književnosti, digitalne umetnosti i glume. Za kraj, bavićemo se esencijalnim životnim pitanjima koja se tiču straha od smrti i ostavljanja traga za sobom, o kojima najčešće razmišljamo u trenucima samoće ili uz najbliže ljude.

Pored velikog broja radionica učesnici će imati priliku da budu deo i neformalnog druženja i drugih interaktivnih aktivnosti. Ovo je prilika da mladi u svetu punom buke oslušnu sebe i pronađu odgovore na svoja pitanja koja će im pomoći da u budućnosti.

Više informacija o događaju i organizaciji ESTIEM LG Beograd možete videti na sajtu studentske organizacije - estiem.org.rs, kao i na društvenim mrežama Facebook – ESTIEM LG Belgrade, Instagram – @estiemlgbelgrade, LinkedIn – ESTIEM LG Belgrade, TikTok - @estiem.lg.belgrade. Prijave za projekat su uveliko u toku, a traju do 7. oktobra.

Komentari (0)

Magazin