Život

Kako se obući ove jeseni: Pripremite se za velike promene temperatura i vremenskih uslova

Komentari

Autor: Euronews Srbija

23/09/2024

-

16:11

Kako se obući ove jeseni: Pripremite se za velike promene temperatura i vremenskih uslova
Lepo vreme u Beogradu - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

veličina teksta

Aa Aa

Jesen je jedno od najlepših godišnjih doba, ali donosi i izazove u pogledu oblačenja. Dok se priroda oblači u raskošne nijanse crvene i zlatne, temperature često variraju od jutarnje svežine do popodnevne prijatne topline.

U ovom tekstu otkrićemo kako se obući tokom jeseni kako biste ostali udobni, stylish i spremni za sve vremenske uslove.

1. Slojevito oblačenje: Ključ za prilagodljivost

Slojevito oblačenje je najbolji način da se nosite sa promenljivim vremenskim uslovima. Počnite sa osnovnim slojem, kao što su majice dugih rukava ili tanki džemperi, koji će vas zagrejati bez pregrevanja.

Tanjug/Vladimir Sporčić

 

Dodajte srednji sloj poput kardigana ili lagane jakne, a završite sa spoljnim slojem koji će vas zaštititi od vetra i kiše.

2. Izbor pravih materijala

Materijali koje birate igraju ključnu ulogu u udobnosti tokom jeseni. Pamuk je dobar izbor za osnovne slojeve, dok je merino vuna odlična za zadržavanje toplote.

Poliesterski materijali su idealni za spoljni sloj jer su vodootporni i brzo se suše. Izbegavajte teške i neelastične materijale koji vas mogu sputati.

3. Prilagodite obuću

Obuća je važan deo vašeg jesenskog izgleda. Odaberite čizme koje su udobne, ali i stilizovane. Anatomske čizme su odlične za šetnje po hladnom vremenu, dok su čizme od brušene kože savršene za elegantnije prilike.

Tanjug/Vladimir Sporčić

 

Ne zaboravite na vodootporne modele koji će vam pomoći da ostanete suvi tokom kišnih dana.

4. Akcesori za svaku priliku

Dodaci mogu unaprediti svaki outfit i pružiti dodatnu zaštitu od hladnoće. Šalovi i kape su odlični za dodatnu toplinu, dok su kišobrani i vodootporne torbe neophodni za kišne dane.

Uložite u kvalitetne sunčane naočare — jesenje sunce može biti izuzetno jako, posebno uz refleksiju na opalom lišću.

5. Boje i trendovi

Jesen je vreme za igre bojama! Birajte toplije nijanse poput smeđe, narandžaste, tamnozelene i bordo. Uzorci poput kariranih ili cvetnih motiva takođe su u trendu.

Tanjug/Vladimir Sporčić

 

Kombinovanje neutralnih tonova sa živahnim akcentima može dodati karakter vašem izgledu.

6. Priprema za iznenađenja

Kako bi ste uvek bili spremni na iznenadne promene vremena, nosite sa sobom lagani dodatni sloj ili kišnu kabanicu. Tako ćete se lako prilagoditi svakom vremenskom uslovu, bez obzira na to da li vas iznenadi kiša ili naglo zahladi.

Jesen može biti predivna, ali je važno znati se obući kako biste se prilagodili promenama temperatura i vremenskim uslovima. Slojevito oblačenje, pravi materijali, udobna obuća i pažljivo odabrani dodaci ključ su za uspešan jesenski stil. Pripremite se unapred, i uživajte u svim čarima ovog godišnjeg doba!

Komentari (0)

Magazin